Πως να τσακωθείτε "σωστά" με τον σύντροφό σας

tsakomosΠάντα θα υπάρχουν αφορμές. Όπως πάντα θα υπάρχουν και λύσεις, αρκεί να υπάρχει διάθεση. Οι καβγάδες με τον σύντροφό μας, συχνά... δια ασήμαντον αφορμή μπορούν να μας βγάλουν εκτός εαυτού, μπορούν όμως να μας φέρουν και πιο κοντά.

Να μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για σας βγουν σε...καλό!

Τι να κάνετε:

  1. Εκφραστείτε χωρίς διακοπές. Ακούστε τι θέλει να σας πει ο σύντροφός σας και ζητήστε του να κάνει κι αυτός το ίδιο.
  2. Τσακωθείτε για συγκεκριμένα πράγματα και όχι για ό,τι σας έχει εκνευρίσει από την αρχή της σχέσης σας μέχρι και σήμερα.
  3. Αποκωδικοποιήστε τους καβγάδες σας. Έτσι θα ανακαλύψετε για ποιο λόγο συγκεκριμένες συζητήσεις καταλήγουν σε καβγά.
  4. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι το να είστε εσείς σωστός και ο σύντροφός σας λάθος δεν είναι τόσο σημαντικό. Ακόμη και στη διάρκεια ενός καβγά μπορείτε να συμφωνήσετε με τον σύντροφό σας αν κάπου έχει δίκιο.
  5. Αγγίξτε τον άλλον. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα χάδι, θα σας βοηθήσουν να επανασυνδεθείτε, να νιώσετε καλύτερα και να... στρώσετε το δρόμο προς το κρεβάτι.

Τι να μην κάνετε:

  1. Συγχέετε τον θυμό με την επιθετικότητα. Δεν είναι ταυτόσημα. Να θυμάστε πάντα ότι απέναντί σας έχετε τον σύντροφό σας και όχι έναν εχθρό.
  2. Χτυπάτε τον άλλον εκεί που πονάει και μην καταφεύγετε σε προσβολές ή κατηγορίες.
  3. Έχετε την απαίτηση να βγείτε νικητής. Στόχος της σύγκρουσης είναι η λύση και όχι η νίκη.
  4. Πίνετε ενώ τσακώνεστε. Οι καβγάδες που συνοδεύονται από το ποτό είναι πάντα πολύ χειρότεροι από αυτούς που κάνουμε όταν είμαστε νηφάλιοι.
  5. Ξεχνάτε το χιούμορ. Η ξύλινη λογική και γλώσσα δεν είναι καθόλου ελκυστική. Οι «σοβαροί» καβγάδες φθείρουν τη σχέση και την κάνουν να θυμίζει προεκλογικό πάνελ.

WOMANNOW.GR LOVES...