Πώς να καθαρίσετε 7 διαφορετικούς λεκέδες

housewife1Ουπς, λεκιάστηκα... Έλεγε μια παλιά διαφήμιση κι ο κύριος που υπέστη τον... λεκέ φώναζε το γκαρσόν. Μόνο που στο σπίτι μας, μόνες μας πρέπει να καθαρίσουμε τους λεκέδες. Μερικοί είναι δύσκολοι, επίμονοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να ¨σώσουμε¨ το καλό μας τραπεζομάντηλο, φόρεμα, παντελόνι ή χαλί. Για να δούμε

1. Λεκές από μελάνι

Αγαπημένος λεκές των παιδιών. Τι κάνουμε; Πρώτα τρίβουμε την λερωμένη επιφάνεια με μια καθαρή πετσέτα που έχουμε βάλει σε χλιαρό νερό. Έπειτα προσθέτουμε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και τρίβουμε ξανά. Το αφήνουμε για λίγη ώρα και ξεπλένουμε.

2. Λεκές από κραγιόν 

Μουλιάστε το ύφασμα σε γάλα κι έπειτα πλύνετε κανονικά με απορρυπαντικό.

3. Λεκές από λάδι 

Αν είστε σε τραπέζι και σας πέσει λάδι, αμέσως ταμπονάρετε με ψίχα ψωμιού. Αφήστε ν΄απορροφηθεί. Αν τώρα δεν το είδατε όταν συνέβη, ρίξτε πάνω στον λεκέ ταλκ ή αλεύρι, αφήστε το για λίγη ώρα και πλύνετε κανονικά με απορρυπαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ!

4. Λεκές από κόκκινο κρασί 

Βάλτε πάνω στον λεκέ απευθείας αλάτι κι αφήστε το να "τραβήξει". Αμέσως μετά τρίψτε με χλιαρό νερό.

5. Λεκές από αίμα

Σε αντίθεση με τους περισσότερους λεκέδες το αίμα για να βγει θέλει κρύο νερό. Αν μόλις έχει γίνει με λίγο τρίψιμο θα βγει αμέσως. Αν όμως έχει ξεραθεί θα πρέπει να βάλετε αλάτι, πράσινο σαπούνι και να τρίψετε πάλι με κρύο νερό.

6. Λεκές από τσίχλα 

Βάλτε το ρούχο σε μια σακούλα και κατευθείαν στην κατάψυξη. Αφήστε το για αρκετή ώρα ώστε να σκληρύνει η τσίχλα και να βγει μόνη της, εύκολα.

 7. Λεκές από ρετσίνι

Με ένα παγάκι τρίψτε το ύφασμα στο σημείο όπου έχει τον λεκέ από ρετσίνι. Αμέσως μετά τρίψτε το ρούχο με βενζίνη ή αμμωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΑ

WOMANNOW.GR LOVES...