Πώς να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού... διασκέδαση!

ad5accbba91f9f8fe896553df52d02a2Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και ό,τι πιο δημιουργικό μπορούμε να κάνουμε, αλλά αφού είναι απαραίτητες ας βρούμε τρόπους να τις κάνουμε ευχάριστες και διασκεδαστικές, (ναι, ναι, γίνεται)! Πρώτ΄απ΄όλα δείτε το θετικά, αφού θα τις κάνετε, ούτως ή άλλως και με τους τρόπους που σας προτείνουμε μπορεί να περάσετε και καλά!

1. Ντυθείτε... αλλιώς

Μην ξεκινήσετε τις δουλειές του σπιτιού με τις πιτζάμες ή ο,τι βρείτε μπροστά σας. Φορέστε ένα μακό που μπορεί να έχει πλάκα, (έναν ήρωα καρτούν, ένα logo) ένα κολλάν ή μια φόρμα, για να νιώθετε και βολικά και όμορφα. Βάλτε στα μαλλιά σας μια κορδέλα σε έντονο χρώμα, φορέστε τα πιο περίεργα και αστεία γάντια που θα βρείτε στην αγορά, πάρτε τη σκούπα και... ξεκινήστε!

2. Φτιάξτε τη δική σας μουσική

Ποια είναι τα αγαπημένα σας κομμάτια; Ναι, εκείνα που σας κάνουν  να χορεύετε. Ρυθμίστε λοιπόν το i-pod σας ώστε να παίζονται τα κομμάτια με τη σειρά που έχετε επιλέξει, βάλτε στο τέρμα την ένταση  και κάντε πραγματικά το καθάρισμα του σπιτιού, διασκέδαση, χορεύοντας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΣΑΣ

3. Κάντε μικρά χατίρια επιβράβευσης στον εαυτό σας

Κάθε φορά που θα τελειώνετε μια δουλειά, για παράδειγμα το ξεσκόνισμα του σπιτιού ή το σίδερο, να έχετε από πριν υποσχεθεί στον εαυτό σας πως θα σταματήσετε για κανένα τέταρτο και θα κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί πολύ. Ένα τηλεφώνημα σε μια φίλη,  μια μπουκιά από ένα γλυκό ή απλώς να καθίσετε στον καναπέ σας και ν΄απολαύσετε λίγες γουλιές καφέ κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

4. Χρησιμοποιήστε πρακτικά είδη καθαρισμού

Τι εννοούμε; Πανάκια που με ένα πέρασμα στις επιφάνειες παίρνουν τη σκόνη, καθαριστικά που κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει και έχουν περισσότερες από μία χρήσεις ή απλώς ένα ζευγάρι παλιά μάλλινα γάντια που φορώντας τα και χαϊδεύοντας κάθε έπιπλο, απλώς καθαρίζει αμέσως. Πάρτε πανάκια- πατάκια και περπατήστε στο ξύλινο ή μαρμάρινο δάπεδο μόνο μ΄αυτά. Και πλάκα έχει και δουλειά γίνεται...

5. Βάλτε και τα παιδιά στο παιχνίδι

Αν τα παιδιά σας είναι στο σπίτι, κάντε τα να συμμετάσχουν σε κάποιες δουλειές εύκολες φυσικά. Όπως, να μαζέψουν τα παιχνίδια ή το γραφείο τους στο δωμάτιό τους ή με ένα μεγάλο καλάθι από όλα τα δωμάτια του σπιτιού τα αντικείμενα που ανήκουν σε άλλα δωμάτια. Μάλιστα βάλτε κι ένα βραβείο, ότι όποιος το κάνει πιο γρήγορα θα διαλέξει και το βραδινό μενού! (ναι, μάλλον εσείς θα το φτιάξετε, εκτός αν παραγγείλετε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

WOMANNOW.GR LOVES...