Πώς να κάνετε το τέλειο ντεμακιγιάζ

demakigiazΌσο κουρασμένες κι αν είμαστε, ό,τι ώρα κι αν επιστρέψουμε ο κανόνας είναι ένας και γνωστός σε όλες μας. Πρέπει πριν πέσουμε στο κρεβάτι για ύπνο, να έχουμε κάνει ένα καλό ντεμακιγιάζ. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το δέρμα μας θα δείχνει θαμπό την επόμενη ημέρα, αν κοιμηθούμε δηλαδή, χωρίς να ξεβαφτούμε. Να ξέρετε βέβαια πως οι δερματολόγοι αλλά και οι Make- up artists λένε πως ακόμη κι αν δεν έχετε ίχνος μακιγιάζ πάνω σας, πάλι πρέπει να περάσετε μ΄ένα γαλάκτωμα το πρόσωπό σας, αφού οι πόροι του δέρματος φράζουν και από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε και πώς...

1.Πρώτ΄απ΄όλα μην κάνετε οικονομία στο βαμβάκι. Αυτό θα σας δείξει πότε το δέρμα σας είναι απολύτως καθαρό. Όταν μετά από τη χρήση γαλακτώματος ή λοσιόν θα το περάσετε στο πρόσωπό σας και θα είναι τελείως λευκό, τότε έχετε σχεδόν...τελειώσει.

2. Χρησιμοποιείτε άλλο ντεμακιγιάζ για το πρόσωπο και άλλο για τα μάτια. Κι αυτό για να μην ταλαιπωρείτε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Τα demake-up που είναι σχεδιασμένα για τα μάτια, αρκεί να βάλετε λίγες σταγόνες πάνω σ΄ένα βαμβάκι και να τα τοποθετήσετε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στα μάτια σας, σαν κομπρέσες. Έπειτα με μια- δυο απαλές κινήσεις θα έχουν "πάρει" το μολύβι, τη μάσκαρα και τη σκιά. Μην τρίβετε ή κάνετε βίαιες κινήσεις γύρω από τα μάτια γιατί σε λίγο θα δείτε λεπτές γραμμούλες στο σημείο αυτό και δεν θα σας αρέσει.

3.Καθαρίστε μ΄ένα γαλάκτωμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις όλο σας το πρόσωπο και το λαιμό. Όταν το βαμβάκι που χρησιμοποιείτε είναι καθαρό, τότε είναι η στιγμή για τη λοσιόν. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε και αφρίζοντα demake-up, απλώς να ξέρετε πως δεν ταιριάζουν σε ξηρές επιδερμίδες.

4.Πάντα να χρησιμοποιείτε λοσιόν κι αν δεν έχετε, νερό. Ξεπλυθείτε λοιπόν για να φύγουν τα υπολείμματα του γαλακτώματος. Μάλιστα να επιλέγετε λοσιόν με βάση τον τύπο του δέρματός σας, όπως κάνετε με τις κρέμες σας. Υπάρχουν λοσιόν για παράδειγμα που μειώνουν τη λιπαρότητα και τη θαμπάδα. Γιατί να μην έχετε το προϊόν που σας ταιριάζει;

5. Βάλτε κρέμα νυκτός. Μην την ξεχνάτε ποτέ, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναπλάθεται. Αν θέλετε γι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα -το πρωί- βάλτε ένα σέρουμ νυκτός.

Αν μερικές νύχτες σας είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ακολουθήσετε όλη αυτή την τελετουργία, έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που με λίγες κινήσεις θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, να σηκωθείτε και να πάτε στο μπάνιο. Μην το κάνετε όμως συστηματικά.

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...