Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις αντιηλιακό

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις αντιηλιακό

Οι ακτίνες του ήλιου, μπορεί να χαρίζουν αυτό το χρυσαφένιο ή σοκολατένιο μαύρισμα που όλες επιθυμούμε, όμως είναι και πολύ βλαβερές. Μετά από πολλά χρόνια ηλιοθεραπείας, το δέρμα αρχίζει να δείχνει γερασμένο κι εσείς φυσικά 15 χρόνια πιο μεγάλη. Κάτι ξέρει η Madonna που δεν κάθεται λεπτό στον ήλιο, τι λέτε; Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν βάζεις αντιηλιακό.

1. Τι αντιηλιακό επιλέγεις; 

Πρώτα ξεκινάμε με υψηλό δείκτη προστασίας. Ξέρουμε πως επειδή θέλεις να μαυρίσεις γρήγορα, αυτό το ξεπερνάς και πηγαίνεις από τα πρώτα μπάνια με αντιηλιακό που έχει πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας... Λάθος κάνεις, γιατί τώρα υπάρχουν αντιηλιακά με 20 και 30 δείκτη προστασίας που δίνουν ταυτόχρονα και γρήγορο, βαθύ μαύρισμα. Ψάξε τα στην αγορά, μην καίγεσαι άδικα. 

2. Ο δείκτης 

Είπαμε λοιπόν πως ξεκινάς με υψηλό δείκτη προστασίας την ηλιοθεραπεία και όσο προχωρά το καλοκαίρι, κατεβαίνεις. Εχεις όμως ελέγξει αν ο δείκτης είναι και για UVA και για UVB; Επίσης, ακόμη κι αν βάζετε χαμηλό δείκτη προστασίας στο σώμα, το πρόσωπό σας να το προστατεύετε πάντα με αντιηλιακές κρέμες με τουλάχιστον 30 βαθμούς προστασίας.

3. Πότε το βάζεις; 

Για να ενεργήσει ένα αντιηλιακό, πρέπει να το εφαρμόζεις τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.Αυτό να το θυμάσαι ειδικά για τα παιδιά. Από το σπίτι λοιπόν βάζουμε το αντιηλιακό και το ανανεώνουμε κάθε μία ώρα το λιγότερο. Αν μάλιστα δεν είναι αδιάβροχο, πιο συχνά.

4. Πόσο αντιηλιακό βάζεις; 

Η ποσότητα παίζει ρόλο κι αυτή που θα σε καλύψει είναι σε μέγεθος περίπου 2 μεγάλων καρυδιών. Το να κάνεις οικονομία στο αντιηλιακό, κάνει κακό στο δέρμα σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ Θ΄ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ SELF TANNING, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ

Θέλεις κι άλλες ιδέες για το καλοκαίρι; Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα έχουμε κάτι νέο που ίσως σ΄ενδιαφέρει!

WOMANNOW.GR LOVES...