Περάστε υπέροχα με το παιδί σας, τον ελεύθερο χρόνο σας!

74eb5c8695887c14c3a23d839f07963b

Θέλουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας, με τα παιδιά μας, χωρίς βέβαια να χαλάμε και μια περιουσία. Τι θα κάνουμε γι αυτό; Δείτε μερικές ιδέες για να περάσουμε υπέροχα τον ελεύθερο χρόνο μας, με το παιδί μας! 

1.Δημιουργήστε σπιτικά θεματικά πάρτυ

Τα παιδιά λατρεύουν τα πάρτυ, οι γονείς, όχι και τόσο. Δεν θα σας βάλουμε να κάνετε πάρτυ και μάλιστα καλοκαιριάτικα, απλώς ν΄αλλάξετε λίγο τις συνήθειές σας. Αν για παράδειγμα κάθε βράδυ τρώτε στη βεράντα, μια φορά την εβδομάδα πείτε πως θα κάνετε ιταλικό πάρτυ πίτσας και θα σερβιριστείτε όλοι από τα παιδιά, ακούγοντας φυσικά ιταλικά τραγούδια. Φυσικά θα φοράτε και καπελάκια ή θα έχετε καραμούζες, μόνο και μόνο για να συμβεί κάτι έξω από τα καθιερωμένα...Βάλτε τα παιδιά να βάλουν τα υλικά που προτιμούν στην πίτσα, αν θέλουν μπορούν να φτιάξουν με τη βοήθειά σας ζυμαρικά κλπ. ενώ ζητήστε τη γνώμη τους για το επόμενο πάρτυ... Μήπως να είναι μεξικάνικο;

2. Αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με νέους κανόνες

Έχετε αρκετά επιτραπέζια παιχνίδια. Διαφορετικά μεταξύ τους. Τι θα λέγατε να αφήσετε τα παιδιά σας να τα μπερδέψουν και να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι με κομμάτια ή κανόνες από το καθένα και στόχο φυσικά όλοι μαζί να γελάσετε...

3. Τραβήξτε τώρα τις φωτογραφίες που θα κάνετε κορνίζα ή κολλάζ στο δωμάτιό τους

Όταν τα παιδιά ξέρουν οτι φωτογραφίζουν για να γίνουν τα ίδια κολλάζ ή πόστερ στο δωμάτιό τους, κάνουν μεγάλη πλάκα. Παίρνουν πόζες, κάνουν γκριμάτσες, αστειεύονται και δεν ξεχνούν ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια των διακοπών τη φωτογραφική τους μηχανή. Φυσικά εσείς μην ξεχάσετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι μετά τις διακοπές, πράγματι να κάτσετε μαζί τους ένα απόγευμα και να φτιάξετε τις κορνίζες και τα κολάζ που τους υποσχεθήκατε.

4. Δείξτε τους τα δικά σας παλιά παιχνίδια και μιλήστε τους για το πώς είσαστε παιδί

"Κάποτε η μαμά κι ο μπαμπάς ήταν σαν κι εσάς", έτσι θα ξεκινήσετε και θα συνεχίσετε μιλώντας τους για τις συνήθειες, τις ασχολίες σας και τα παιχνίδια σας που αν έχετε κρατήσει κάτι από αυτά θα ενθουσιαστούν να το δουν.

Θέλετε κι άλλες ιδέες; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα! 

WOMANNOW.GR LOVES...