Πασχαλινό τραπέζι: Τι θα μαγειρέψουμε την Κυριακή του Πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια από τις ωραιότερες μέρες για την ελληνική οικογένεια, αφού συγκεντρώνονται συγγενείς, φίλοι και γνωστοί και γύρω από το τραπέζι, με τον οβελία να ψήνεται λίγο πιο εκεί, πίνουν, τσιμπάνε, γελάνε και διασκεδάζουν. Τι θα μαγειρέψουμε όμως για την Κυριακή του Πάσχα;

Πασχαλινό τραπέζι: Τι θα μαγειρέψουμε την Κυριακή του Πάσχα

Σίγουρα χρειάζεται ποικιλία στα φαγητά και καλός προγραμματισμός όσον αφορά στις ποσότητες, αφού την ημέρα αυτή οι περισσότεροι ξεκινούν να τρώνε από το... πρωί και τελειώνουν το βράδυ. Ας οργανώσουμε λοιπόν τέλεια το Πασχαλινό τραπέζι με ένα πλήρες μενού για τον μπουφέ μας!

Πασχαλινό τραπέζι: Τι θα μαγειρέψουμε την Κυριακή του Πάσχα

Για το καλωσόρισμα

Όταν έρχονται οι καλεσμένοι, πριν μαζευτούν όλοι για το πασχαλινό τραπέζι, έχουμε κάτι να τσιμπάνε με το πρώτο κρασάκι. Τυράκια με κριτσίνια ή κράκερ και μπρουσκέτες είναι υπέροχες ιδέες.

Για τον μπουφέ τα πρώτα

Όσο ο οβελίας ψήνεται, εμείς τοποθετούμε στον μπουφέ, ή στο μεγάλο μας τραπέζι τις σαλάτες μας και μια πίτα. Αυτό το κάνουμε γιατί κάποιοι μπορεί ήδη να τσιμπάνε από το αρνί ή το κατσίκι, οπότε ας τους βοηθήσουμε να έχουν ένα πιο... ολοκληρωμένο πιάτο.

Τα κυρίως

Όταν το αρνί ή το κατσίκι είναι έτοιμο, το κόβουμε και το τοποθετούμε σε μεγάλες πιατέλες. Τα μυστικά του οβελία θα τα δείτε εδώ! 

Τα συνοδευτικά

Κι έρχονται τώρα και τα συνοδευτικά. Πατάτες που σίγουρα όλοι θα τις τιμήσουν κι ένα ζυμαρικό που για να μην ταλαιπωρείστε μπορείτε να το έχετε ετοιμάσει ώρες πριν υπό τη μορφή σαλάτας. Εμείς σας προτείνουμε:

Τα γλυκά

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς γλυκά, δεν... νοείται. Μάλιστα θα πρέπει να έχετε μια ποικιλία σε γλυκά. Ένα φρουτένιο, φραουλένιο γλυκό όλοι θα το λατρέψουν κι ένα σοκολατένιο. Εμείς σας προτείνουμε:

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, να περάσετε υπέροχα στο πασχαλινό σας τραπέζι και να το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας!

Μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να πάρετε ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Ακολουθήστε μας στο instagram κάνοντας κλικ εδώ και στο facebook, εδώ.

WOMANNOW.GR LOVES...