Όταν ο πρώην επιστρέφει

Η σχέση μαζί του έχει τελειώσει. Το ξεπέρασες δύσκολα ή ευκολότερα, πάντως το πήρες απόφαση (αν και κάποιες φορές σου έρχεται ξανά στο νου) και τώρα ο πρώην επιστρέφει. Να τα like στο Instagram και στο facebook, να τα μηνυματάκια γι άσχετο λόγο, μέχρι που εμφανίζεται. Γιατί; Και τι κάνουμε τώρα; Δεν είσαι σίγουρη. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται να ξέρεις είναι πως εσύ αποφασίζεις. Πάρε το χρόνο σου λοιπόν, χαλάρωσε κι έλα να δούμε τις θα κάνεις.

Όταν ο πρώην επιστρέφει

Γιατί επέστρεψε ο πρώην;

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που ο πρώην επιστρέφει. Μπορεί να θέλει μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ξέρει πως στην πρώτη δεν τα κατάφερε (μάλλον δικό του είναι το λάθος εδώ και χωρίσατε) και θέλει να σου δείξει πως έχει αλλάξει, θα  είναι υπέροχος απέναντί σου κι όλα θα είναι πια διαφορετικά γεμάτα λουλουδάκια και πουλάκια στα δέντρα. Αυτό που χρειάζεται να σκεφτείς είναι αν τον πιστεύεις. Αν η εμπιστοσύνη που πρέπει πάντα να υπάρχει σε ένα ζευγάρι μπορεί να ξαναχτιστεί ή έχει κλονιστεί σοβαρά.

Ποιος ήταν ό λόγος που χωρίσατε; Μια άλλη γυναίκα; Αυτό εσύ πρέπει να σκεφτείς αν μπορείς να το ξεπεράσεις. Αληθινά όμως, όχι για να πάρεις την εκδίκησή σου, γιατί αυτό θα δηλητηριάσει εσένα. Μήπως ο λόγος που χωρίσατε ήταν μια παρεξήγηση; Ένας τσακωμός που πέρασε και μπορείτε ξανά να είστε μαζί; Αν είναι έτσι, συζητήστε ανοιχτά τι θέλει ο καθένας από τη σχέση, σε ποια πράγματα δεν κάνει πίσω κι αν είστε διατεθημένοι να τα βρείτε, προχωρήστε, αλλιώς αφήστε το καλύτερα.

Μπορεί να επιστρέφει είναι γιατί χωρίσατε άσχημα, ανταλλάξατε λόγια πικρά και νιώθει την ανάγκη για μια "συγνώμη", για μια κουβέντα που θα τον ανακουφίσει. Εσύ είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο; Γιατί θ΄αναβιώσεις συναισθήματα και μνήμες που μπορεί να σε πλήγωσαν. Αν πιστεύεις πως είσαι σε καλό δρόμο για να τον ξεπεράσεις, μήπως δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να συναντηθείτε; Γιατί έτσι θα πας πίσω. Μόνο τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου θα σκεφτείς, τίποτε και κανέναν άλλο. Και αναλόγως πράξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ Μ΄ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ;

Άλλος λόγος που επιστρέφει ο πρώην, είναι γιατί έκανε τις βόλτες του εκεί έξω και κατάλαβε πως σαν κι εσένα... καμιά! Αυτό σε κολακεύει μεν, αλλά δεν θα έπρεπε να το ήξερε ήδη; Δες τι μερίδιο ευθύνης έχεις εσύ σ΄αυτό, πόσο τον άφηνες να εκφράζεται, να βγαίνει και λίγο μόνος του.

Γενικά, για όποιον λόγο κι αν ο πρώην επιστρέφει, άκουσε ό,τι έχει να σου πει. Μην βιαστείς ν΄απαντήσεις σε τίποτε. Όταν θα ξέρεις τις προθέσεις του, όταν θα έχεις ακούσει τις εξηγήσεις του, έπειτα θα ακούσεις τον εαυτό σου. Τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Σκέψου αν ο λόγος που χωρίσατε έχει "εξαφανιστεί" ή θα εμφανιστεί με την πρώτη ευκαιρία. Δεν χρειάζεται το επόμενο πρωί να είσαι μαζί του επειδή επέστρεψε ή σου άνοιξε την καρδιά του. Πάρε το χρόνο σου. Μην πέσεις με τα μούτρα σου. Επίσης, ακόμη κι αν έχει επιστρέψει για ένα "συγνώμη" χωρίς κάτι περισσότερο, είναι μια υπέροχη ευκαιρία και για σένα και για εκείνον,  να λυτρωθείτε από αυτά που σας βαραίνουν, ώστε να προχωρήσετε παρακάτω τη ζωή σας, χωρίς βαρίδια και σκιές. Ναι, ο καθένας μόνος, για την επόμενη του σχέση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ;

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook κι ακολουθώντας μας στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή!

WOMANNOW.GR LOVES...