Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης, η εποχή της οργάνωσης και για το σπίτι της τακτοποίησης. Υπάρχουν λοιπόν πολλά πράγματα που μπορούμε να οργανώσουμε στο σπίτι μας, τώρα την άνοιξη. Ξεκινάμε την οργάνωση του σπιτιού μας από το γραφείο, το χολ, την κουζίνα, τη λινοθήκη, τη ντουλάπα μας. 

1. Οργανώστε το γραφείο σας

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Πρώτ΄απ΄όλα καθαρίστε το έπιπλο του γραφείου σας, απ΄ότι έχει πάνω κι έπειτα πετάξτε τυχόν χαρτιά, σημειώσεις, περιοδικά που δεν χρειάζεστε. Κάντε το ίδιο με τα συρτάρια. Σίγουρα θα έχετε πολλά καλώδια εκεί τριγύρω. Αφαιρέστε αυτά που δεν χρησιμοποιείτε και βάλτε αυτοκόλλητα χαρτάκια στα καλώδια, που θα αναγράφουν ποιο μηχάνημα, υπολογιστή κλπ εξυπηρετούν. Πάρτε μικρά ή μεγάλα κουτιά για να αποθηκεύσετε σε διπλανά ντουλάπια ή βιβλιοθήκες έγγραφα και χαρτιά, ώστε να μην τα έχετε όλα μαζί και σκονίζονται. Έτσι θα τα έχετε όλα οργανωμένα. Τέλος, με ειδικό πανί, καθαρίστε τον υπολογιστή, το πληκτρολόγιο αλλά και τη λάμπα σας! 

2. Οργανώστε το χωλ σας

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Το χωλ σε πολλά σπίτια είναι το πιο ακατάστατο μέρος. Παπούτσια, μπουφάν, κλειδιά, τσάντες πρέπει να τακτοποιηθούν. Καρφώστε στον τοίχο λοιπόν μια κρεμάστρα για τα μπουφάν και τις  τσάντες, πάρτε μεγάλα ψάθινα καλάθια για να τοποθετήσετε παπούτσια και πείτε σε κάθε μέλος της οικογένειας ποιο είναι το δικό του και τι πρέπει να κάνει κάθε φορά που μπαίνει στο σπίτι. 

3. Οργανώστε την κουζίνα σας 

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν λήξει. Πιστέψτε μας, θα είναι πολλά. Έπειτα, κάθε μέρα βγάζετε όλα τα τρόφιμα, μπαχαρικά, πιάτα από τα ράφια και καθαρίστε καλά τα ντουλάπια. Τοποθετήστε τα ξανά μέσα, καθαρίζοντας και τις συσκευασίες. Μπορείτε να πάρετε μικρά κουτιά ή τάπερ, ώστε να τοποθετείτε μέσα όλα τα μπαχαρικά για παράδειγμα προκειμένου να μην λερώνουν το ράφι, αλλά κι εσείς να τα βρίσκετε πιο εύκολα ότα θα μαγειρεύετε. Αφιερώστε ένα ράφι ή ντουλάπι σε βιβλία ή περιοδικά μαγειρικής. Και μια ωραία διακοσμητική νότα θα δώσουν στην κουζίνα σας αλλά κι εσείς θα χαίρεστε να τα ξεφυλλίζετε και ν΄ανακαλύπτετε νέες συνταγές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΑΣ 

4. Οργανώστε τη λινοθήκη σας

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Πώς είναι τοποθετημένα τα σεντόνια, τα τραπεζομάντηλα και οι πετσέτες σας στο ντουλάπι; Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, τοποθετήστε επιπλέον ράφια, ώστε να τα έχετε όλα σωστά οργανωμένα. Επίσης δυο τρεις μπάρες που θα στερεώσετε εσωτερικά στην πόρτα της ντουλάπας, θα σας διευκολύνουν για τα τραπεζομάντηλά σας. Στον κάτω χώρο της ντουλάπας, που μπορεί να εφάπτεται με το έδαφος, τοποθετήστε κουτιά με σαπούνια, αποσμητικά κι αφρόλουτρα μπάνιου. 

5. Οργανώστε τη ντουλάπα σας 

Οργανώστε το σπίτι σας για την άνοιξη (μέρος α΄)

Σε λίγο καιρό, θα βγάλετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα και θα κρύψετε τα χειμωνιάτικα. Προετοιμαστείτε από τώρα λοιπόν ως εξής. Πάρτε κρεμάστρες, πολλές κρεμάστρες και κρεμάστε ανάλογα με το είδος τα ρούχα σας. Όλα τα πουκάμισα μαζί, όλα τα t-shirt μαζί (για να μην τσαλακώνονται στο ράφι), τις φούστες και τα παντελόνια. Πάρτε ραφάκια ειδικά για τα παπούτσια και ειδικά κουτάκια οργάνωσης συρταριών για τα εσώρουχα, τα κοσμήματα και τα φουλάρια. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο εύκολη η ζωή σας όταν έρθει η ώρα να κατεβάσετε τα καλοκαιρινά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για το σπίτι; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα, κάτι νέο έχουμε για σας

WOMANNOW.GR LOVES...