Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα και καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών, θέλουμε ένα σπίτι καθαρό και τέλεια οργανωμένο. Ειδικά αν προγραμματίζουμε και γιορτινές προσκλήσεις. Για να μην τ΄αφήνουμε λοιπόν όλα για την τελευταία στιγμή και να μπορέσουμε ν΄απολαύσουμε τη βραδιά που θα έχουμε ετοιμάσει για τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς, χρειάζεται οργάνωση από νωρίς. Για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να οργανώσουμε και να καθαρίσουμε σωστά το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα.

Πλάνο: Σημειώστε την ημέρα που έχετε προγραμματίσει την πρόσκλησή σας και γράψτε σ΄ένα χαρτί όλες τις δουλειές που πρέπει να έχετε κάνει ως τότε. Πιο κάτω θα δείτε ποια σημεία του σπιτιού χρειάζεται να προσέξετε όσον αφορά στην καθαριότητα. Αμέσως μετά γράψτε κάθε μέρα να κάνετε δυο- τρεις δουλειές, μέχρι την  τελική ημερομηνία της πρόσκλησής σας. Φυσικά κάποιες δουλειές πρέπει να γίνουν την τελευταία μέρα και κάποιες άλλες μπορούν να γίνουν και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια μιάς εβδομάδας πριν από την πρόσκληση

1. Βγάλτε τα καλύμματα από τους καναπέδες, τις καρέκλες και τα μαξιλάρια του σαλονιού, πλύντε τα, σιδερώστε τα και τοποθετήστε τα μία μέρα πριν το δείπνο σας.

2. Καθαρίστε παντζούρια και παράθυρα.

3. Αδειάστε και καθαρίστε τα ντουλάπια του μπάνιου των ξένων γιατί δεν ξέρετε... μπορεί κάποιοι περίεργοι καλεσμένοι να τ΄ανοίξουν! 

4. Κατεβάστε από τα ψηλά ντουλάπια τα σκεύη που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στο τραπέζι σας.

5. Ασχοληθείτε με την διακόσμηση του σπιτιού. Διακοσμήστε και την εξώπορτά σας. Αν θέλετε κι άλλες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού, κάντε κλικ εδώ!

6. Καθαρίστε τις ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα σας, τα ντουλάπια και γιατί όχι, διακοσμήστε και την κουζίνα σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 12 ΦΡΕΣΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

Τι πρέπει να κάνετε μία μέρα πριν από την πρόσκληση 

1. Καθαρίστε το ψυγείο σας, πετάξτε τρόφιμα που δεν χρειάζεστε ώστε να έχετε χώρο να τοποθετήσετε τα φαγητά που θα ετοιμάσετε.

2. Οργανώστε το πορτ μαντώ, αδειάζοντάς το από μπουφάν και παλτό της οικογενείας σας, τοποθετώντας κρεμάστρες για να μπορείτε εκεί να κρεμάσετε τα παλτό των καλεσμένων σας.

3. Βάλτε ηλεκτρική σκούπα και ξεσκονίστε.

4. Στήστε και τοποθετήστε τα πιάτα στο τραπέζι σας. Αν θέλετε ιδέες για τη διακόσμηση του τραπεζιού σας, κάντε κλικ εδώ!

5. Κάντε προετοιμασία για κάποια φαγητά.

Τι πρέπει να κάνετε την ίδια ημέρα 

1. Ολοκληρώστε την μαγειρική σας, κόψτε σαλάτες, φτιάξτε τα dressings.

2. Διακοσμήστε τον χώρο σας με λουλούδια και κεριά.

3. Βάλτε καθαρά σακουλάκια στο μπάνιο των ξένων, πολλές καθαρές πετσέτες και καινούργια σαπούνια.

4. Περάστε με μια σκούπα που έχει πανάκι στη βάση της, όλο το σπίτι για να έχετε πια ένα σπίτι πεντακάθαρο και στην εντέλεια! 

Θέλετε κι άλλες ιδέες και tips για την οργάνωση και την καθαριότητα του σπιτιού; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook γιατί έχουμε πολλές που θα σας ενδιαφέρουν!

WOMANNOW.GR LOVES...