Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε σπιτικά chips πατάτας (συνταγή)

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε σπιτικά chips πατάτας (συνταγή)

Υπάρχει ωραιότερο πιάτο για εσάς, τα παιδιά, τους φίλους σας, από τα σπιτικά, τραγανά, chips πατάτας; Κι αν έχετε προσπαθήσει να τα φτιάξετε αλλά αποτύχατε, είτε γιατί σας κόλλησαν τα τσιπς μεταξύ τους, είτε γιατί δεν ψήθηκαν σωστά, είτε γιατί παραψήθηκαν, τώρα σας έχουμε όλα τα μυστικά και την τέλεια συνταγή για τα πιο τραγανά σπιτικά chips πατάτας που έχετε φάει ποτέ! 

Τα μεγάλα μυστικά για τα σωστά chips πατάτας 

  1. Πάντα ξεπλένουμε σε νερό για να φύγει το πολύ άμυλο.
  2. Πάντα έχουμε στεγνώσει από νερά τις πατάτες που πρόκειται να τηγανίσουμε (είτε τις έχουμε βράσει πριν, είτε όχι)
  3. Το να βράσουμε για λίγα λεπτά τις πατάτες πριν τις τηγανίσουμε θα μας δώσει απίθανο τελικό αποτέλεσμα.
  4. Δεν ρίχνουμε όλες τις πατάτες μαζί στο τηγάνι. Λίγες λίγες 
  5. Τις κόβουμε σε ροδέλες ούτε πολύ χοντρές, ούτε πολύ λεπτές σα χαρτί. Κι όλες στο ίδιο πάχος.
  6. Αν ενώ τις τηγανίζουμε βγάζουν ακόμη φυσαλίδες, δεν τις αποσύρουμε από το τηγάνι. Τις αφήνουμε κι άλλο.

Ας δούμε τώρα την τέλεια συνταγή για τσιπς πατάτας 

Τι θα χρειαστείτε για τα chips πατάτας  

  • 1 κιλό πατάτες Νάξου, Κύπρου (ιδανικές για τηγάνισμα) 
  • 2 κ.σ λευκό ξύδι 
  • Λάδι 
  • Αλάτι και μυρωδικά 

Πώς θα ετοιμάσετε τραγανά σπιτικά chips πατάτας 

  1. Πλύντε και καθαρίστε τις πατάτες. Μπορείτε και να μην τις καθαρίσετε και να τις αφήσετε με τη φλούδα τους. Αφήστε τις για λίγο στο νερό. 
  2. Κόψτε τις πατάτες με μαντολίνο σε λεπτές ροδέλες ίδιου πάχους.
  3. Ρίξτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τις δυο κουταλιές ξύδι κι αφήστε τις για περίπου 3-4 λεπτά. Αυτό που θέλουμε είναι απλώς να μαλακώσουν λίγο, όχι να βράσουν. 
  4. Απλώστε σε ένα μεγάλο πιάτο, πιατέλα ή ταψί απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε τις πατάτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ανανεώστε το χαρτί κι αναποδογυρίστε τις πατάτες κι από την άλλη πλευρά να στεγνώσουν τελείως. 
  5. Τώρα ρίξτε τις πατάτες σε τηγάνι με καυτό λάδι. Πολύ καυτό. Λίγες λίγες, όχι όλες μαζί. 
  6. Αφήστε τις να τηγανιστούν μέχρι να μην βλέπετε να "βγάζουν" φυσαλίδες για περίπου 15 με 20 λεπτά το πολύ.
  7. Μεταφέρετε τις πατάτες σε πιατέλα όπου πάλι θα έχετε απλώσει απορροφητικό χαρτί για να "τραβήξει" το λάδι.
  8. Πασπαλίστε με μπόλικο αλάτι και ρίξτε τα μυρωδικά που σας αρέσουν. Πάπρικα ή ρίγανη, ταιριάζουν τέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΟΣΤΙ 

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές σας, το μενού, τη διατροφή, τις σχέσεις, τη μόδα; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στην παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ