Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το bottox!

bottoxΤο bottox είναι πάρα πολύ διαδεδομένο πια και η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό ή τον δερματολόγο για ένα φρεσκάρισμα με διάφορες μη επεμβατικές μεθόδους, τείνει να γίνει όπως η επίσκεψη στο κομμωτήριο. Έτσι μπορούμε, χάρη στην επιστήμη όχι μόνο να νιώθουμε αλλά και να φαινόμαστε νέες χωρίς ταλαιπωρία και πόνο. Ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό Σπύρο Βλάχο να μας απαντήσει στις απορίες που κάθε γυναίκα έχει, σε σχέση με το bottox, το υαλουρονικό και τα νήματα και μάλιστα τώρα που θέλουμε το καλοκαίρι να μας βρει ακόμη πιο... όμορφες.

 1.Κάθε πότε πρέπει μια γυναίκα να κάνει bottox; 

Δεν υπάρχει κάποιο “πρέπει” στο κάθε πότε κάνει μια γυναίκα bottox. Με δεδομένο όμως ότι συνήθως η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 4-6 μήνες, τότε μπορεί να πει κανείς ότι δύο με τρεις φορές το χρόνο είναι εντάξει.

2.Πώς μπορούμε ν΄αποφύγουμε το φαινόμενο που συναντάμε συχνά γυναίκες με "σηκωμένα φρύδια";

Το σηκωμένο φρύδι μετά από bottox έχει να κάνει με την τεχνική της έγχυσης: τα σημεία και την ποσότητα του μπότοξ σε κάθε σημείο. Αν θέλει κανείς σηκωμένο φρύδι μπορεί να το πετύχει, αν δεν θέλει, μπορεί άνετα ο γιατρός να μην το κάνει.

3. Πώς μπορεί μια γυναίκα να έχει ένα φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό της, με ποιες μεθόδους; 

Όλες οι αισθητικές μη επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, όταν εφαρμόζονται με μέτρο και χωρίς υπερβολές, τότε μπορούμε να πετύχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι εύκολο λοιπόν ένα φυσικό αποτέλεσμα όταν κάνουμε bottox, υαλουρονικό ή νήματα.

4. Μπορεί να γίνει bottox και να εξακολουθεί το πρόσωπο- μέτωπο να έχει εκφράσεις;

Σίγουρα μπορεί να γίνει! Πρέπει όμως τα σημεία έγχυσης να είναι λίγα, καλά επιλεγμένα και η δοσολογία λιγότερη. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, το αποτέλεσμα μάλλον θα έχει λίγο μικρότερη διάρκεια χρονικά σε σύγκριση με μια τυπική θεραπεία

5. Μπορεί να γίνει bottox το καλοκαίρι;

Ναι, δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα ο ήλιος ή η ζέστη.

6. Ποιες μη επεμβατικές μεθόδους δεν μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι;

Κατά κανόνα αυτές τις θεραπείες που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα (κοκκινίλα) ή το ξεφλουδίζουν. Αυτό γιατί όσο διαρκεί ο ερεθισμός, αν το δέρμα εκτεθεί στον ήλιο, μπορεί να εμφανιστούν πανάδες μετά. Συνεπώς θεραπείες όπως πήλιγκ, laser, fractional, δερμοαπόξεση, needling κτλ δεν πρέπει να γίνονται καλοκαίρι

7. Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάτε το υαλουρονικό και σε ποιες τα νήματα;

Το υαλουρονικό γεμίζει την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται, ενώ τα νήματα τη στηρίζουν. το υαλουρονικό έχει λοιπόν το φόβο να κάνει μια περιοχή να δείχνει “φουσκωμένη”, ενώ τα νήματα δεν αποδίδουν εκεί όπου χρειάζεται το “γέμισμα”. Κατά κανόνα, το υαλουρονικό είναι ιδανικό για ρινοπαρειακές και ζυγωματικά, ενώ τα νήματα για το οβάλ του προσώπου και τη χαλάρωση.

8. Τα νήματα βοηθούν και στην χαλάρωση του σώματος; 

Βέβαια και μπορούν. Όπως και στο πρόσωπο όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι τα νήματα δεν είναι επεμβατική διαδικασία και δεν μπορούν να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με ένα λίφτιγκ. Οι ιστοί στο σώμα είναι συνήθως πιο βαρείς σε σύγκριση με το πρόσωπο και το αποτέλεσμα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. εφαρμόζονται τα νήματα άνετα στο λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια, το στήθος, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς.

Aν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ στο bestcosmetic.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΒΛΕΦΑΡΑ;

WOMANNOW.GR LOVES...