Οι τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

foodΗ διατροφή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχολογία μας. Γι' αυτό και όταν δεν είμαστε στα καλύτερά μας προσφεύγουμε στο... πλησιέστερο ζαχαροπλαστείο. Κι όμως, υπάρχουν τροφές που έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν την ψυχολογία μας και να διώχνουν την μελαγχολία, χωρίς να μας παχαίνουν όσο τα γλυκά. Οι παρακάτω τροφές είναι ιδανική επιλογή όταν η διάθεσή μας είναι...πεσμένη!

Ομελέτα
Λόγω των βιταμινών Β που περιέχει και των πρωτεϊνών είναι ευεργετική για τη διάθεσή μας, ενώ μας θυμίζει όμορφες οικογενειακές στιγμές. Άλλες πηγές τέτοιων στοιχείων είναι το άπαχο βοδινό κρέας,το φύτρο σιταριού, τα ψάρια και τα πουλερικά.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Το μαγνήσιο ενισχύει την καλή μας διάθεση ενώ η κατανάλωσή τους μας ηρεμεί και διώχνει τη μελαγχολία. Άλλες πηγές μαγνησίου είναι οι σπόροι κολοκύθας, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ

Ψάρια
Η περιεκτικότητά τους σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύει την καλή ψυχολογία. Άλλες πηγές του συγκεκριμένο στοιχείου είναι τα εξής: Άγριος σολομός, ρέγκα, σαρδέλα, γαύρος, τόνος, πέστροφα, σκουμπρί.

«Αρχαίοι» σπόροι
Βοηθούν λόγω των σύνθετων υδατανθράκων (κινόα, κεχρί, αμάραντο και κριθάρι) που περιέχουν.

Πράσινο τσάι
Βοηθά γιατί περιέχει το αμινοξύ L-θειανίνη ενώ μας χαλαρώνει και περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ

 

WOMANNOW.GR LOVES...