Oι καθημερινές συνήθειες των πολύ πετυχημένων γυναικών

Για να πετύχει κανείς στη δουλειά του χρειάζεται πειθαρχία, προσήλωση και μερικές καθημερινές συνήθειες που φέρνουν με βεβαιότητα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξάλλου όλες οι πολύ πετυχημένες γυναίκες ακολουθούν αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά τους. Είναι τυχαίο; Καθόλου, εξάλλου έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία αυτοβοήθειας που στηρίζονται ακριβώς σε αυτά.

1. Να είστε παραγωγικοί όση ώρα εργάζεστε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως δεν υπάρχει λόγος να κάθεστε 10 ώρες στο γραφείο, πάνω από ένα κομπιούτερ όταν το μυαλό σας ταξιδεύει... αλλού. Όταν δεν έχετε έμπνευση, είστε κουρασμένοι και δεν είστε 100% επικεντρωμένοι σ΄αυτό που κάνετε, είναι προτιμότερο να φύγετε, να κάνετε μια βόλτα και τελικά να εργαστείτε δυο ώρες αλλά με αληθινό κέφι και προσήλωση, παρά να σπαταλάτε τη μέρα σας και τελικά τη ζωή σας.

2. Να ασχολείστε με τα σημαντικά. Βάλτε προτεραιότητες. Αντί ν΄αναλώνεστε σε μικροδουλειές που μπορεί και κάποιος άλλος να τις κάνει, ή εσείς μια άλλη στιγμή, ξεκινήστε τη μέρα σας με τις σημαντικές δουλειές για να δείτε γρήγορη πρόοδο και εκπληκτικά αποτελέσματα.

3. Βάλτε μικρούς καθημερινούς στόχους. Δεν γίνεται να πετύχετε έναν μεγάλο στόχο, αν δεν έχετε πετύχει δεκάδες μικρότερους. Πρέπει από κάπου να ξεκινήσετε. Έτσι κάθε πρωί πρέπει να προγραμματίζετε από έναν εως τρεις στόχους με σκοπό να τους έχετε πετύχει εως το τέλος της ημέρας. Θα δείτε πόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα φθάσετε στην επιτυχία! Εξάλλου είναι γνωστό πως, κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν ξέρει πού θέλει να πάει και τι θέλει να κάνει!

4. Διαβάστε κάθε μέρα. Τι βιβλία; Για τη ζωή και την πορεία πετυχημένων ανθρώπων ή βιβλία αυτοβελτίωσης. Έτσι θα μάθετε τρόπους για να πετύχετε τους στόχους σας, τεχνικές που θα σας βοηθήσουν αλλά και πιθανά λάθη που έκαναν οι σημερινοί "πετυχημένοι" του πλανήτη, προκειμένου ν΄αποφύγετε. Αφιερώστε στο διάβασμα, τουλάχιστον μια ώρα καθημερινά, πριν από τον ύπνο, νωρίς το πρωί ή κάνοντας μικρά διαλείμματα στη διάρκεια της μέρας.

Κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά, αν δεν ξέρει πού θέλει να πάει και τι θέλει να κάνει!

5. Διαλογιστείτε καθημερινά. Ο καθημερινός διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως είναι μέρος της ρουτίνας όλων των πετυχημένων γυναικών, καθώς σε κάνει πιο παραγωγικό, επικεντρωμένο στη δουλειά σου, ήρεμο, μειώνει το στρες κι αυξάνει την δημιουργικότητα.Έτσι σε κάνει να εστιάζεις στα ουσιαστικά πράγματα και "τακτοποιεί" τις σκέψεις. Τα εκπληκτικά αποτελέσματα του διαλογισμού τα "διαφημίζουν" μεγάλες προσωπικότητες του πλανήτη.

6. Οραματιστείτε πως έχετε πετύχει. Να μια άλλη "μαγική" συνταγή των πετυχημένων γυναικών. Πριν πετύχουν τον στόχο τους, τον έχουν φανταστεί. Με κάθε λεπτομέρεια. Με συναισθήματα, με αρώματα, εικόνες. Λιγότερο από 5 λεπτά καθημερινού οραματισμού θα σας κάνει να πετύχετε αυτό ακριβώς που θέλετε. Γιατί όσο κι αν σας φανεί περίεργο, το μυαλό δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από τη φαντασία με αποτέλεσμα να φέρνει το αποτέλεσμα που σκέφτεται ο νους.

7. Γυμναστείτε στη φύση. Η επαφή με τη φύση είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο που ζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένος σε ένα γραφείο. Βγείτε να περπατήσετε έξω. Να τρέξετε. Να μυρίσετε τα δέντρα, τα λουλούδια, το χώμα. Μισή ώρα κάθε μέρα είναι αρκετή για να σας "φορτίσει" τις μπαταρίες και να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να πετύχετε ό,τι έχετε ονειρευτεί.

Photos:unsplash.com

Αποκτήσαμε σελίδα στο instagram και θέλουμε πολύ να μας ακολουθήσετε. Κάντε ένα κλικ εδώ και σας περιμένουν υπέροχες εικόνες

WOMANNOW.GR LOVES...