Οι 7 παγίδες των σχέσεων και πώς να τις αποφύγετε

couple pagidesΑποκτήσατε επιτέλους τη σχέση που ονειρευόσασταν; Συγχαρητήρια. Όχι, δεν θέλουμε να σας κατεβάσουμε απότομα από το συννεφάκι της ευτυχίας σας. Οφείλουμε ωστόσο να σας επιστήσουμε την προσοχή στις 7  παγίδες που όλες οι σχέσεις μπορεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν. Έτσι θα είστε προετοιμασμένες για να

αποφύγετε τις κακοτοπιές

, κρατώντας τη σχέση σας δυνατή!

1.Η ζήλια
Λίγες δόσεις ζήλιας δεν βλάπτουν, όμως η υπερβολική κτητικότητα και ζήλια μπορεί να κάνει τον σύντροφό μας να νιώσει παγιδευμένος. Το αίσθημα κλειστοφοβίας κάνει το κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε μια σχέση και εισπράττει τις εκδηλώσεις ζήλιας του άλλου να θέλει να τρέξει μακριά. Στην αρχή μπορεί να κάνει υπομονή, δεν κρατάει όμως αυτό για πάντα.

2.Τα σεξουαλικά προβλήματα
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα σεξουαλικά προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι. Το πρόβλημα είναι η απροθυμία του ζευγαριού να συζητήσει γι' αυτά με ειλικρίνεια ή να ζητήσει τη γνώμη ενός ειδικού. Να θυμάστε πάντα ότι είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες γι' αυτό η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε η σχέση να προχωρήσει πραγματικά. Γιατί στην ουσία η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού, είναι ο καθρέφτης της σχέσης του.

3.Οι σκιές από το παρελθόν
Αν πια δεν είστε 15 χρόνων, πρέπει να συμφιλιωθείτε με το γεγονός ότι κάθε σύντροφος κουβαλάει στη σχέση του τους πρώην συντρόφους του, παλιά βιώματα, απογοητεύσεις, προσδοκίες, ανησυχίες. Είναι λοιπόν μη ρεαλιστικό να περιμένουμε από τον σύντροφό μας να εμφανιστεί μπροστά μας σαν λευκό χαρτί, έτοιμος να γράψουμε επάνω του. Αποδεχτείτε τον σύντροφό σας όπως έρχεται και μην ελπίζετε ότι όλα εκείνα που τον έχουν σημαδέψει θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

4.Τα οικονομικά
Τα οικονομικά προβλήματα -ιδιαίτερα σε μια τέτοια εποχή- είναι παρόντα στα περισσότερα ζευγάρια. Ωστόσο η συνεχής αγωνία σχετικά με τα χρήματα, τα χρέη και τις οικονομικές εκκρεμότητες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ένταση μέσα στη σχέση. Όταν το ζευγάρι δεν μπορεί να συγχρονίσει τα έξοδα και τις συνήθειες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των οικονομικών, πολύ σύντομα ο έρωτας φεύγει από το παράθυρο. Γι αυτό πρέπει κάθε ζευγάρι να καθίσει και να συζητήσει το θέμα αυτό, βάζοντας προτεραιότητες και από κοινού ν΄αποφασίσει ποιες μικρές ή μεγάλες απολαύσεις, ανάλογα με το βαλάντιό του, θα εξακολουθήσει να κρατάει στη ζωή του.

5.Η ανατροφή των παιδιών
Όταν δύο σύντροφοι γίνονται γονείς, οφείλουν να διαμορφώνουν ένα κοινό μέτωπο ανατροφής των παιδιών τους. Αν ο ένας γονιός επιτρέπει στα παιδιά του να κάνουν πράγματα που ο άλλος γονιός απαγορεύει, αυτομάτως προκαλείται σύγχυση στο παιδί και προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη όταν κάποια από τα παιδιά προέρχονται από προγενέστερο γάμο ενός εκ των συντρόφων. Οι γονείς οφείλουν να συμφωνούν πάνω στα βασικά σημεία ανατροφής των παιδιών τους και να μένουν συνεπείς σε αυτά. Και σίγουρα να μην ακυρώνει ο ένας τον άλλο, γιατί μετά έρχεται ο θυμός.

6.Τα πεθερικά
Πολλοί γονείς κάθε άλλο παρά εγκρίνουν την επιλογή συντρόφου των παιδιών τους με αποτέλεσμα να μην δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να τα αφήσουν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Τα οικογενειακά δράματα, η εμπλοκή των πεθερικών στο ζευγάρι, ιδιαίτερα αν ένας εκ των συντρόφων δεν δέχεται να τα διαχειριστεί με αποφασιστικότητα, μπορεί να φθείρουν τις σχέσεις και να οδηγήσουν τους συντρόφους σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

7.Οι παλιές φλόγες
Κάποιες φορές οι σχέσεις με τους πρώην, τους δικούς μας ή του συντρόφου μας, δεν ανήκουν στο παρελθόν, τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα θέλαμε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ατελείωτα δράματα και αφορμές για ζήλια και καβγάδες. Ακόμη κι ένας αθώος καφές με έναν πρώην μας, μπορεί να προκαλέσει στον σύντροφό μας αμηχανία, νευρικότητα και αναπάντητα ερωτήματα. Από την άλλη μεριά, μήπως ο σύντροφός σας έχει λόγο να αισθάνεται ανασφάλεια; Ελάτε στη θέση του και ζητήστε του αντίστοιχα να έρθει κι εκείνος στη δική σας...

WOMANNOW.GR LOVES...