O άντρας "μαμάκιας": Πώς θα τον αναγνωρίσεις και τι να κάνεις

Andras mamakias womannow.gr

«Το αγόρι της μαμάς» ή... πιο απλά ο μαμάκιας,  είναι ακατάλληλος τύπος για εσένα αν, επιθυμείς μια έντονη ερωτική εμπειρία, χωρίς προσδοκίες του αύριο.  Συνήθως, αυτός ο άντρας είναι ρομαντικός και δεν θα απολαύσει μια  σύντομη περιπέτεια. Ακόμα, οι παρεμβολές της μαμάς του, θα σας χαλάσουν την μαγεία, θα σας «ξενερώσουν» και έτσι δεν θα μπορέσετε να περάσετε ωραία.

Αν μοιάζεις στο στυλ της μαμάς του, είναι πολλές οι πιθανότητες να είστε ταιριαστοί και ευτυχισμένοι. Αν πάλι όχι, τότε θα έχεις διαρκείς μάχες αντιπαράθεσης για θέματα ασυμβατότητας αρχών και συνηθειών και στο τέλος θα βγαίνει πάντα νικήτρια η μαμά του.

Στη περίπτωση όμως, που έχεις ερωτευτεί αμοιβαία, με έναν αξιόλογο άντρα ο οποίος παραμένει δεμένος με τους γονείς του και απλά σέβεται τη  μαμά του, μπορείς να επαναξετάσεις τα δεδομένα … αφού και αυτός, όταν οριοθετήσει τους δικούς του, ενδέχεται   να είναι ο κατάλληλος σύντροφος για εσένα.

Τα σημάδια που δηλώνουν ότι ο άντρας αυτός είναι  "Μαμάκιας"

 • Είναι αρκετά δεμένος με τη μαμά του ή για να το πούμε πιο συγκεκριμένα, η μαμά του είναι πολύ δεμένη μαζί του.
 • Του τηλεφωνεί συχνά.
 • Τον θέλει στα οικογενειακά τραπέζια τις ημέρες γιορτών και αργιών ή και κάποιες Κυριακές.
 • Κάνει  αρκετές παρεμβάσεις στο ντύσιμο του.
 • Μπορεί να του κάνει σχόλια στα social media.
 • Σε προσκαλεί στο σπίτι τους για να γνωριστείτε, μέσα στον πρώτο μήνα που βγαίνετε μαζί.
 • Αν πάτε εκδρομή, της αγοράζει δώρο ή και γλυκά.
 • Σε ρωτάει για τους δικούς σου γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕΙ

Πότε είναι ισχυρή η παρεμβολή της μαμάς- πεθεράς

 • Εάν δεν έχει φύγει ποτέ για σπουδές ή για δουλειά από το  πατρικό του και ζει ακόμη εκεί.
 • Όταν έχει οικονομικές απολαβές από εκείνους, ακόμη.
 • Όταν είναι μοναχοπαίδι.
 • Όταν δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση.
 • Όταν η οικογένεια έχει μόνο αγόρια και αυτός είναι ο «χαιδεμένος».
 • Εάν έχει τον ρόλο του προστάτη της οικογένειας και νοιώθει υποχρέωση να ακούσει και να σεβαστεί τη γνώμη του
 • Τέλος, η επιρροή είναι μεγάλη εάν εκείνος το επιτρέπει, - είτε γιατί τον βολεύει, είτε γιατί δεν είχε βρεθεί λόγος να θέσει όρια, είτε γιατί το πιστεύει και είναι άβουλος.

Εάν πρόκειται για τη περίπτωση που ο άντρας, είναι άβουλος και κρύβεται πίσω από τις επιλογές και τις υποδείξεις της μαμάς του, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχημένο σύντροφο. Παρότι αυτός ο χαρακτήρας είναι ενήλικας, λειτουργεί ως παιδί, συνεπώς και ως σύντροφος, θα επαναλάβει το ίδιο παθητικό  μοτίβο, μια συνταγή που δεν οδηγεί στην ευτυχία και στην ισορροπία ενός νέου ζευγαριού.

Στην περίπτωση όμως, που το  «αγόρι της μαμάς» ( ο μαμάκιας είπαμε) είναι δυναμικός και απλά  σέβεται τις αρχές της οικογένειας του, μπορεί να  θέσει σαφή όρια στις παρεμβάσεις της μαμάς του και να προστατεύσει τη νέα του οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΕ ΤΙ "ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ;

Τα θετικά του «Μαμάκια»

 • Ο σεβασμός στην μητέρα και στην οικογένεια γενικότερα, κάνει τον άντρα καλύτερο σύζυγο και πατέρα αργότερα.
 • Καθώς σέβεται τη μητέρα του, σέβεται και τη γυναίκα  του.
 • Δείχνει μεγαλύτερη ανοχή, υπομονή και αντοχή στη «γυναικεία γκρίνια».
 • Όπως σέβεται τη δική του οικογένεια, έτσι σέβεται και τη δική σου πατρική οικογένεια
 • Έχει «εκπαιδευτεί» στις συνήθειες της μητέρας του. Εάν λοιπόν υιοθετείς αντίστοιχες  συνήθειες, θα είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός και σ’ έσένα.

Εάν είσαι δυναμική  και σου αρέσει να έχεις τον ρόλο του αρχηγού, αυτό το αγόρι μπορεί να γίνει ο κατάλληλος σύντροφος! Αυτός ο χαρακτήρας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιστός και αφοσιωμένος στη σχέση και την οικογένεια σας.

Σε περίπτωση που συμπαθείς την μητέρα του, θα έχεις  τη στήριξη της στο νοικοκυριό σου και στο μεγάλωμα των παιδιών σου, μια πολύτιμη βοήθεια, ειδικά αν είσαι εργαζόμενη. Η συμμαχία σου με τη μητέρα του, θα σας οδηγήσει σ’ ένα ισορροπημένο σχήμα με διαφορετικούς ρόλους για τη καθεμία σας … και μη ξεχνάς σε λίγο θα γίνεις και εσύ μαμά, ίσως κάποιου αγοριού! Και όπως έλεγαν οι παλιοί... «H νύφη που θα γεννηθεί… της πεθεράς θα μοιάζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΆΝΤΡΑΣ ΌΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνετε ιδέες, έμπνευση κι απαντήσεις σε όλα όσα κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη! Aκολουθήστε μας στο instagram κάνοντας εδώ κλικ και στο facebook πατώντας εδώ.

Γκρέις Χατζίκου

Η Γκρέις Χατζίκου είναι Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σχέσεων & Ψυχικής Υγείας με MA CITY University London και πιστοποιημένη Coach από τον EMCC. Τα τελευταία χρόνια, ιδιωτεύει στον τομέα του life, relationship και business coaching στον τομέα του HR και της εκπαίδευσης εργαζομένων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Φιλοθέη και τη Βουλιαγμένη . Τελείωσε το Pierce College,  το Deree College και το City University στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ένα σκυλάκι και αγαπάει ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια, το διάβασμα και τους ανθρώπους. Μπορείτε να τη γνωρίσετε καλύτερα, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook  Grace Chatzikou ή και της επαγγελματικής της Success Coaching .

WOMANNOW.GR LOVES...