Ποιος δεν λατρεύει τα ντόνατς, ειδικά αν είναι σοκολατένια και με γλάσο σοκολάτας από πάνω; Γιατί λοιπόν να μην τα φτιάξουμε μόνες μας, αφού αυτή η συνταγή που προτείνουμε δεν θέλει ούτε πολύ χρόνο, ούτε είναι δύσκολη. Ας ετοιμάσουμε λοιπόν το σνακ που θα συνοδεύσει τον καφέ μας...
Τι θα χρειαστούμε για τα ντόνατς
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1 κ.γ σόδα
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ βανίλια σκόνη
- 1/3 βούτυρο μαλακό
- 1 φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα αραιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 5 κουταλιές γάλα
- καραμελάκια ή τρούφα για διακόσμηση
Πώς θα ετοιμάσουμε τα ντόνατς σοκολάτας
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι.
- Ρίχνουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
- Τώρα ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το σοκολατούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μην το παρακάνετε με το χτύπημα για να μην γίνουν σκληρά τα ντόνατς.
- Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ειδικό κορνέ με μεγάλο στόμιο βάλτε μέσα το μείγμα κι αρχίστε να το αδειάζετε κάνοντας στρογγυλά σχήματα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνου στους 175 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Τώρα είναι η σειρά για το γλάσο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Περιχύνουμε τα ντόνατς με το γλάσο και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν για να πήξει το γλάσο.
- Διακοσμούμε από πάνω με πολύχρωμη τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ (ΣΥΝΤΑΓΗ)
Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας!
http://womannow.gr/n/3585