Ντιπ φέτας για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας

b15de6eda7431262ee6f3d68375cd383Είναι από αυτές τις γεύσεις που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Μεσημέρι στη βεράντα, με ούζο ή μπύρα, μια χωριάτικη σαλάτα, φρέσκο ψωμί και...ντιπ φέτας. Να βουτάτε  μπουκιές από χωριάτικο ψωμί, ή ψημένες πιτούλες.

Τι χρειάζεστε:

  • 1/2 κιλό  φέτα μέτρια
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ούζο
  • τριμμένο πιπέρι

Τι κάνετε:

  • Αφήστε τη φέτα σ΄ένα μπολ με παγωμένο νερό μέσα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  • Οταν τη βγάλετ σκουπίστε τη καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τρίβετε τη φέτα και την χτυπάτε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Όταν γίνει σαν αλοιφή, βάζετε το ντιπ στο ψυγείο για 2,3 ώρες.

 

Μπορείτε να παραλλάξετε τη συνταγή αφαιρώντας το ούζο και προσθέτοντας δυο πιπεριές φλωρίνης και ρίγανη.

WOMANNOW.GR LOVES...