Είναι από αυτές τις γεύσεις που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Μεσημέρι στη βεράντα, με ούζο ή μπύρα, μια χωριάτικη σαλάτα, φρέσκο ψωμί και...ντιπ φέτας. Να βουτάτε μπουκιές από χωριάτικο ψωμί, ή ψημένες πιτούλες.
Τι χρειάζεστε:
- 1/2 κιλό φέτα μέτρια
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ούζο
- τριμμένο πιπέρι
Τι κάνετε:
- Αφήστε τη φέτα σ΄ένα μπολ με παγωμένο νερό μέσα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
- Οταν τη βγάλετ σκουπίστε τη καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τρίβετε τη φέτα και την χτυπάτε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Όταν γίνει σαν αλοιφή, βάζετε το ντιπ στο ψυγείο για 2,3 ώρες.
Μπορείτε να παραλλάξετε τη συνταγή αφαιρώντας το ούζο και προσθέτοντας δυο πιπεριές φλωρίνης και ρίγανη.
http://womannow.gr/n/1807