Οι πατάτες φούρνου γίνονται εύκολα, αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας ή τα μπιφτέκια. Πάμε να δούμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για πατάτες, αυτή τη φορά με σκόρδο και παρμεζάνα!
Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο
- Πατάτες
- Βούτυρο
- λίγο λάδι ελιάς
- 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
- Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσετε τις πατάτες φούρνου
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ, βουτυρωμένο
- Ρίχντε από πάνω αρκετό αλάτι (γιατί το ρουφάνε οι πατάτες), πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε.
- Σε ένα ποτηράκι βάζετε κρασί λευκό και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο λάδι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τις πατάτες
- Ρίχνετε τώρα από πάνω την μισή ποτότητα της τριμμένης παρμεζάνας.
- Ανακατεύετε και ψήνετε στον φούρνο για μισή ώρα.
- Μόλις περάσει η μισή ώρα, ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο λάδι ακόμη και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες ρίχνουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για κάθε τι νέο που ανεβαίνει στο womannow.gr
http://womannow.gr/n/3349