Νόστιμες πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα (συνταγή)

Νόστιμες πατάτες φούρνου με σκόρδο και παρμεζάνα

Οι πατάτες φούρνου γίνονται εύκολα, αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας ή τα μπιφτέκια. Πάμε να δούμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για πατάτες, αυτή τη φορά με σκόρδο και παρμεζάνα! 

Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο

  • Πατάτες
  • Βούτυρο
  • λίγο λάδι ελιάς 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσετε τις πατάτες φούρνου 

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί ή πυρέξ, βουτυρωμένο
  3. Ρίχντε από πάνω αρκετό αλάτι (γιατί το ρουφάνε οι πατάτες), πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε.
  4. Σε ένα ποτηράκι βάζετε κρασί λευκό και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο λάδι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τις πατάτες
  5. Ρίχνετε τώρα από πάνω την μισή ποτότητα της τριμμένης παρμεζάνας. 
  6. Ανακατεύετε και ψήνετε στον φούρνο για μισή ώρα.
  7. Μόλις περάσει η μισή ώρα, ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο λάδι ακόμη και ψήνουμε γι άλλη μισή ώρα. 
  8. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες ρίχνουμε από πάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για κάθε τι νέο που ανεβαίνει στο womannow.gr

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ