Να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία;

3sostoΚάποιοι δηλώνουν αλλεργικοί στο... ξαναζεσταμένο φαγητό. Άλλοι, πάλι, δεν διστάζουν να το γευτούν δύο και τρεις φορές. Μπορούμε πράγματι να ξανακολλήσουμε το σπασμένο γυαλί;

Μια σκηνή ζηλοτυπίας που παρατράβηξε, ένα λάθος που δεν συγχωρέθηκε, το τέλος ενός έρωτα. Οι πιθανές αιτίες ενός χωρισμού είναι πολλές. Κι ενώ κάποιοι μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους μιας σχέσης στρέφουν το βλέμμα μόνο μπροστά, για κάποιους άλλους το επόμενο κεφάλαιο είναι τόσο ακαταλαβίστικο που επιστρέφουν στο ίδιο ξανά και ξανά. Και οι δύο παραπάνω συμπεριφορές, ωστόσο, είναι το ίδιο ακραίες. Οι σχέσεις όπου οι χωρισμοί είναι πολύ συχνοί χαρακτηρίζονται από την ανωριμότητα των δύο συντρόφων. Από την άλλη, η άρνηση ενός ανθρώπου να ξαναδοκιμάσει, μπορεί να συνδέεται με την αδυναμία συγχώρεσης τόσο του ίδιου όσο και του άλλου, το φόβο μην ξαναπληγωθεί αλλά και να δει τη σχέση από άλλη οπτική γωνία.
Τι γίνεται όμως αν, παρόλο που δεν ανήκουμε σε καμία από τις δύο παραπάνω ακραίες κατηγορίες αισθανόμαστε ότι η σχέση μας είχε πρόωρη ημερομηνία λήξης; Η επανασύνδεση είναι μια δύσκολη επιλογή και δεν πρέπει να γίνει απροβλημάτιστα. Είναι απαραίτητο και οι δύο να έχουμε διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους θέλουμε να επιστρέψουμε στη σχέση, το επίπεδο της αυτογνωσίας μας, το αν έχουμε πράγματι αλλάξει τη στάση μας σε σχέση με το λόγο του χωρισμού και τέλος να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι εύκολο να πετύχει κάτι που απέτυχε στο παρελθόν αν το χειριστούμε με τον ίδιο τρόπο. Εφόσον έχουμε βελτιώσει τη σχέση μας με τον εαυτό μας και έχουμε συγχωρέσει τα λάθη μας, μόνο τότε μπορούμε να επιδιώξουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι σημαντικό όμως να αναγνωρίσουμε και τα λάθη του άλλου, όχι με στόχο να τον κατηγορήσουμε, αλλά να συμβάλουμε με την επικοινωνία μας ώστε να μην επαναληφθούν.
Ένας χωρισμός μπορεί να κάνει και καλό στη σχέση, βεβαιώνουν οι ειδικοί. Αρκεί να δουλεύουμε σκληρά γι' αυτήν και να μην την θεωρούμε δεδομένη.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τη ζωή σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να τα μαθαίνετε όλα!

WOMANNOW.GR LOVES...