Να κάνω εγώ το πρώτο βήμα;

Ματιές γεµάτες νόηµα, αµήχανα χαµόγελα, δήθεν τυχαία αγγίγµατα. Κι όµως, κάθε φορά που είστε σίγουρη ότι τώρα θα σας ζητήσει να βγείτε, εισπράττετε µόνο µια εκκωφαντική σιωπή. Τόσο που ενώ όλα τα μη λεκτικά σημάδια δείχνουν ότι αυτός ο άνδρας ενδιαφέρεται για εσάς, το μικρό διαβολάκι της ανασφάλειας που σας κυριεύει πότε πότε προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο: μήπως δεν του αρέσω; Καταρχάς, ηρεμήστε. Το γεγονός ότι μια γυναίκα σήµερα είναι πιο δυναµική, µε περισσότερους ρόλους και πιο απαιτητική, κάνει πολλούς άντρες νιώθουν αµήχανοι απέναντι σ’ αυτό το δυναµισµό και μην βρίσκουν το θάρρος να την πλησιάσουν.

Να κάνω εγώ το πρώτο βήμα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ Μ΄ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ

Πέρα όµως από το προφίλ της σύγχρονης γυναίκας που ενδεχοµένως µπερδεύει τους κατά παράδοση «κυνηγούς», η «σιωπή των ανδρών» µπορεί να έχει κι άλλες αιτίες. Συχνά η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ο φόβος της απόρριψης, δρουν ανασταλτικά για να κάνει κάποιος το πρώτο βήµα. Επίσης, πολλές φορές η γυναίκα δίνει αντιφατικά µηνύµατα στον άνδρα, µε αποτέλεσµα ο δεύτερος να µπερδεύεται. Για παράδειγµα µια γυναίκα που ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις κάποιου αλλά είναι ιδιαίτερα αµήχανη όταν βρίσκονται µαζί, µπορεί να φαίνεται διστακτική. Συνεπώς, είναι σηµαντικό να είµαστε ξεκάθαροι και συνεπείς τόσο σε αυτά που λέµε όσο και σε αυτά που δείχνουµε.

Για πολλές γυναίκες και μόνο η σκέψη να κάνουν το πρώτο βήμα, είναι ικανή να τις πανικοβάλει. Κι αυτό γιατί ενώ για τους άνδρες µια... χυλόπιτα θεωρείται «παράσηµο» ζωής, για τις γυναίκες μπορεί να συνοδευτεί με πολλά βράδια αγκαλιά με... το dvd της Μπρίτζετ Τζόουνς και το ημερολόγιό της.

Κι όμως, αντί να σκέφτεστε το (υπάρκτο μεν, όχι καταστροφικό όμως) ενδεχόμενο της απόρριψης, καλό είναι να περιφρουρίσετε την επιχείρηση «πρώτο βήμα» όσο περισσότερο γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ... ΣΧΕΣΗ!

Να κάνω εγώ το πρώτο βήμα;

Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε την πρώτη κίνηση!

  • Συγκεντρώστε από το αντικείµενο του πόθου σας όλες τις πληροφορίες που σας βεβαιώνουν για τα συναισθήµατά του: Η στάση του σώµατος, οι µορφασµοί, ο τόνος της φωνής, η εξωτερική εµφάνιση, θα µπορούσαν να µας δώσουν πληροφορίες για το τι θέλει να εκπέµπει ο άλλος.
  • Επιπλέον, νοηµατοδοτώντας το βλέµµα κάποιου θα µας βοηθήσει να καταλάβουµε αν µας βλέπει ερωτικά, αδιάφορα κλπ.
  • Αφού µαζέψετε όλες τις πληροφορίες είναι ώρα να κατανοήσετε τι θα σήµαινε για εσάς να κάνετε το πρώτο βήµα.
  • Μετά απ’ αυτό θα πάρετε µόνοι σας την απόφαση για το πώς θα κινηθείτε. Κι αν δεν πέσετε στην περίπτωση ενός άνδρα που θαυµάζει µεν τις δυναµικές γυναίκες αλλά δεν µπορεί να συνυπάρξει µ’ αυτές οι πιθανότητες είναι µε το µέρος σας!
  • Αν δεν μπορεί να συνυπάρξει, τότε καλύτερα, γιατί το καταλάβατε νωρίς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις σχέσεις, το στυλ, το σπίτι; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook

WOMANNOW.GR LOVES...