Μύθοι και πραγματικότητα με το Δία στο Σκορπιό 10/10/2017 - 8/11/2018

Μύθοι και πραγματικότητα με το Δία στο Σκορπιό 10/10/2017 - 8/11/2018

Θ’ ακούσετε πολλά και διάφορα. Και θα αναμένετε με ενθουσιασμό (ανθρώπινο, φυσιολογικό συναίσθημα) ότι όταν ο Δίας εισέλθει στο Σκορπιό (στις 10/10/2017) ξαφνικά θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για ορισμένους, όπως πχ. για τους Σκορπιούς, αφού ο Δίας… «θα βρίσκεται στο ζώδιό σας». Διαφωνώ!

Είναι ο λόγος που γράφω συντηρητικά, ίσως πιο σπάνια αποφεύγοντας τις εμπορικές γενικεύσεις που θα έφερναν ενθουσιασμό ή φόβο – όχι απαραίτητα με λογική αιτία, καθώς η αστρολογική έρευνα λειτουργεί σαφώς, ωστόσο κυρίως σε ατομικό επίπεδο, δηλαδή εφόσον γίνεται διεξοδική, βήμα προς βήμα μελέτη επί προσωπικού ωροσκοπίου, το οποίο καταστρώνεται με βάση την ημέρα, τη χρονολογία, την ώρα και τον τόπο γεννήσεως εκάστου.

Να θυμάστε πως το ζώδιό σας – δηλαδή ο Ήλιος στο ωροσκόπιο- δεν αποτελεί παρά μικρό μέρος μιας ολότητας. Συζητώντας, λοιπόν, σε γενικές προβλέψεις για ένα μικρό μέρος μιας ολότητας επί της ουσίας μπορεί ο αστρολόγος να παρουσιάσει ευστοχία στην εργασία του μάλλον λόγω στατιστικής συμπτώσεως ή λόγω τύχης – ήτοι συγκεκριμένων παραγόντων του ατομικού αστρολογικού χάρτη ενός ατόμου που παρακολουθεί αυτές τις προβλέψεις και καθώς οι εν λόγω ατομικοί παράγοντες συγκλίνουν στο σύνολό τους με τη γενική τάση που αναφέρει ο αστρολόγος- όχι πάντως επειδή ο επαγγελματίας όντως έχει την «υπερφυσική» ικανότητα να…διαβάζει το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων ταυτόχρονα (ακούγεται λογικό, φαντάζομαι).

Και μετά από αυτήν την ενδεχομένως αναγκαία εισαγωγή, ας προχωρήσω στο θέμα της συζήτησής μας, το οποίο είναι ο Δίας στο Σκορπιό και το ποιος και τι τελικά μπορεί να αναμένει (γενικά) ή τι να ΜΗΝ αναμένετε με εκείνη τη βεβαιότητα που μπορεί ίσως να σας απογοητεύσει στο τέλος.

Δίας στο Σκορπιό σημαίνει (αν το δούμε μόνο του ως τάση):

1) εύνοια στα οικονομικά για Κριούς και Ζυγούς,

2) εύνοια στα περιβάλλοντα, στα θέλω, στις επεκτάσεις, τις σχέσεις, στο γάμο και στις συνεργασίες για Ταύρους και Σκορπιούς,

3) εύνοια στην υγεία, στην καθημερινή εργασία και ρουτίνα, αλλά και συμμάχους ή συγκυρίες που φέρνουν ηρεμία στους Διδύμους και στους Τοξότες,

4) εύνοια στον έρωτα, στο θέμα παιδί, στην έννοια της χαράς, στην υλοποίηση επιθυμιών, στην επιχειρηματικότητα, στην τέχνη, στη φιλία,  στην ανάπτυξη γνωριμιών, στόχων, στην επαφή με συλλογικά κι εταιρικά περιβάλλοντα για τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους,

5) εύνοια στην οικογένεια, στην ακίνητη περιουσία, στην καριέρα, στην αίσθηση αυτοπραγμάτωσης, στη σταδιοδρομία και την κοινωνική εικόνα γενικότερα, αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική αίσθηση ισορροπίας για τους Λεόντες και τους Υδροχόους 

6) εύνοια στα ταξίδια, στις νομικές υποθέσεις, στην προσωπική ανάπτυξη μέσω της γνώσης, στους διαγωνισμούς και στα συμβόλαια, στις μετακινήσεις, στο εμπόριο, αλλά και σε οποιαδήποτε εργασία σχετίζεται με το λόγο ή τα έγγραφα για τους Ιχθύς και τους Παρθένους.

Σε ορισμένους από όσους ανέφερα παραπάνω οι εξελίξεις θα κυλήσουν πιο άνετα, πιο ομαλά, σαν καθάριο νερό που βοηθάει ακόμα και στην ίαση από παλιότερες πληγές.

Σε άλλους, πάλι, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, που σημαίνει ότι άλλοτε θα πλησιάζετε στην πηγή και δύσκολα θα πίνετε νερό, άλλοτε οι εκνευρισμοί, οι καθυστερήσεις και τα διλήμματα θα σας δημιουργούν προσκόμματα σε οτιδήποτε προσπαθείτε να επιτύχετε.

Στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή σε εκείνους που θα επωφεληθείτε ξεκάθαρα μιας περιόδου όπου η συγκυρία θα σπρώχνει με τον τρόπο της προς την κατεύθυνση που εσείς επιθυμείτε ανήκετε κυρίως οι Ιχθύες και οι Καρκίνοι του β’ (και γ’ εν πολλοίς) δεκαημέρου (ήτοι γεννημένοι κατά το Μάρτιο και μετά τις 2 Ιουλίου, αντίστοιχα. Παρεμφερής είναι η τάση για τους Παρθένους και τους Αιγόκερους του β’ (και γ’ εν πολλοίς) δεκαημέρου (ήτοι τους γεννημένους μετά τις 2/9 και τους γεννημένους κατά τον Ιανουάριο, αντίστοιχα).

Στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή σε εκείνους που θα συναντήσετε καθυστερήσεις κι εμπόδια νιώθοντας συχνά- πυκνά εκνευρισμό στις διαδικασίες ανήκετε οι γεννημένοι ως εξής: Ταύροι της 7-8-9-10-11-12-13 Μαΐου, Λέοντες της 9-10-11-12-13-14-15 Αυγούστου, Σκορπιοί της 9-10-11-12-13-14-15 Νοεμβρίου, Υδροχόοι της 6-7-8-9-10-11-12 Φεβρουαρίου. Επίσης, στην ίδια κατηγορία ανήκετε οι: Κριοί του Μαρτίου, Καρκίνοι του Ιουνίου, Ζυγοί γεννημένοι έως και την 1/10, Αιγόκεροι του Δεκεμβρίου.

Τέλος, για τους σταθερούς που ήδη έχω αναφέρει (στη β’ κατηγορία), θυμηθείτε πως θα υπάρξουν ορισμένα χρονικά διαστήματα εντός του 2018 κατά τα οποία θα μπορείτε να κερδίζετε έδαφος. Ταύροι της 7-8-9-10/5, Λέοντες της 9-10-11-12/8,  Σκορπιοί της 9-10-11-12/11 και Υδροχόοι της 6-7-8-9/2 θα κινηθείτε πιο άνετα στο τέλος Απριλίου και κατά το Μάιο του 2018. Ταύροι της 11-12-13/5,  Λέοντες της 13-14-15/8,  Υδροχόοι της 10-11-12/2 και Σκορπιοί της 13-14-15/11 βαδίζετε σε πιο ανοιχτούς ορίζοντες στο τέλος Σεπτεμβρίου και κατά τον Οκτώβριο του 2018.

Από τη συντηρητική, λοιπόν, οπτική μου ως ερευνήτριας στο χώρο της αστρολογικής μελέτης, θα σας ευχηθώ τα καλύτερα- πάντα με τη φρόνηση πως η αστρολογική ματιά αποτελεί φάρο- οδηγό δίνοντας σημάδια, όχι όμως τις λύσεις της ζωής, γιατί αυτές προκύπτουν σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με την ανθρώπινη τακτική- στρατηγική- οργάνωση και δράση.

Μπείτε κι εσείς στη μεγάλη παρέα του womannow.gr κάνοντας Like στο facebook για να μαθαίνετε νέα για τα ζώδια, τη μόδα, την ομορφιά, τη διατροφή κι όλα όσα μας ενδιαφέρουν εμάς τις γυναίκες! 

Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή

H Μarie-Denise Διαμαντή, είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και αστρολόγος.

BSc (Hons) in Psychology/ ΒSc (Hons) in Management & Organizational Behavior/ Certificate in Astrology (Distinction) 

WOMANNOW.GR LOVES...