Μπρουσκέτες με ροδάκινο: Εύκολο ορεκτικό για ανήσυχες μαγείρισσες!

crostini me rodakino,rokfor, meli

Αν σας αρέσουν οι περίεργες, "πειραγμένες"  γεύσεις ή αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αφήνοντας τους κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό, ετοιμάστε ως ορεκτικό αυτά τα περίεργα crostini ή αλλιώς πρωτότυπες μπρουσκέτες. Είναι πολύ απλή η συνταγή και χρειάζονται λίγα υλικά.

Τι χρειαζόμαστε για τις μπρουσκέτες με ροδάκινο:

  •  1 μπαγκέτα, κομμένη σε φετούλες
  •  2 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  1-2 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  150 gr ροκφορ ή blue cheese
  •  2 κ.σ μέλι

Τι κάνουμε για να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες με ροδάκινο: 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  2. Τοποθετούμε τις φετούλες ψωμιού σ΄ένα ταψί μ΄ένα φύλλο ψησίματος από κάτω και τις περιχύνουμε με το λάδι.
  3. Τις ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά και τις βγάζουμε απο το φούρνο.
  4. Τρίβουμε πάνω στην κάθε φέτα τη σκελίδα με το σκόρδο.
  5. Τοποθετούμε τις φετούλες ροδάκινου πάνω στο ψωμί κι απο πάνω ρίχνουμε σε κομμάτια που θα΄χουμε κόψει με το χέρι μας το τυρί.
  6. Τα ξαναψήνουμε γι άλλα 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
  7. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με μέλι.

 Τα ροδάκινα μπορείτε να τ΄αντικαταστήσετε με βερύκοκα ή ακόμη και σύκα. Η εποχή αυτή φημίζεται για τα φρούτα της που ταιριάζουν απίθανα σ΄αυτή τη συνταγή!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ