Μπριζολάκια με λαχανικά (εύκολη συνταγή)

Μπριζολάκια με λαχανικά

Να μια εύκολη και μάλλον πρωτότυπη συνταγή, με κρέας (μπριζολάκια) και λαχανικά, για κάθε μέρα αλλά και για ένα δείπνο με φίλους. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες ή πουρέ αλλά σερβίρεται κι απλώς μ΄ένα ποτήρι παγωμένο κρασί! 

Τι θα χρειαστούμε για τα μπριζολάκια με λαχανικά

  • Μερικά λεπτά μπριζολάκια (χωρίς κόκαλο)
  • Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • Κρεμμύδι
  • Κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Μανιτάρια άσπρα κομμένα λεπτά 
  • Λάδι
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι 

Για τη σάλτσα 

  • 1 κουτάλι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ κόκκινο κρασί
  • Λίγο ζωμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΡΟΣΤΙ

Πώς θα φτιάξουμε τα μπριζολάκια 

  1. Τοποθετούμε στον πάγκο τα μπριζολάκια και αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το δεντρολίβανο.
  2. Σε μια ρηχή κατσαρόλα μαραίνουμε μέσα σε λίγο λάδι τα λαχανικά μας
  3. Τοποθετούμε από ένα μπουκετάκι λαχανικών μέσα σε κάθε κομμάτι κρέατος ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  4. Τα ψήνουμε στον φούρνο ή στο τηγάνι για λίγα λεπτά.

Τώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας...

  1. Μέσα σε τηγάνι με λάδι μαραίνουμε το σκόρδο και ρίζνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη,το κόκκινο κρασί. Μόλις πάρουν μια βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
  2. Μόλις τα μπριζολάκια είναι έτοιμα ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω 

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα και τα... μαγειρέματά σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να τα μαθαίνετε όλα!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ