Μπορεί η τσίχλα να βελτιώσει τη συγκέντρωση στη μελέτη;

Μπορεί η τσίχλα να βελτιώσει τη συγκέντρωση στη μελέτη;

Οι πωλήσεις τσίχλας μόνο στην Αμερική ξεπερνούν ετησίως τα 4 δις δολάρια. Φαίνεται λοιπόν πως αρέσει πολύ στους ανθρώπους να μασάνε τσίχλα για πολλούς λόγους… Σκέψου και τον εαυτό σου... Νιώθεις ότι κάτι τρως, ενώ απλά μασάς, καθαρίζει η αναπνοή και τα δόντια και μερικές φορές σε βγάζει κι από την αμηχανία. Επίσης η τσίχλα διεγείρει την παραγωγή σάλιου, ανακουφίζει από την ένταση και βελτιώνει τη διάθεση.

Ένα σύνολο θεωριών υποστηρίζει πως η τσίχλα αυξάνει τη φυσιολογική διέγερση. Κι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε φυσιολογική διέγερση αυτό οδηγεί στη βελτίωση της προσοχής, της μάθησης, της μνήμης και της απόδοσης.

Άκου τώρα κάτι άλλο καταπληκτικό που μπορεί να κάνει η τσίχλα... Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Applied Cognitive Psychology (Μάρτιος/ Απρίλιος 2019) μετά από 21 μελέτες, βγήκε το συμπέρασμα πως η τσίχλα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, να ενισχύσει την προσοχή και την εγρήγορση του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ BURNOUT Ή ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Ένα σύνολο θεωριών υποστηρίζει πως η τσίχλα αυξάνει τη φυσιολογική διέγερση. Κι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε φυσιολογική διέγερση αυτό οδηγεί στη βελτίωση της προσοχής, της μάθησης, της μνήμης και της απόδοσης. Επίσης μειώνει τις "ορμόνες του στρες" και βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες.

Τελικά το να μασάς μια τσίχλα όταν μελετάς ή θελεις να συγκεντρωθείς μπορεί πράγματι να βελτιώσει τις επιδόσεις σου. Όμως μην το παρακάνεις και επιπλέον πάντα να σκέφτεσαι πως αν θες ν΄αποδώσεις σε εξετάσεις ή σ΄ένα δύσκολο project, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιμάσαι καλά, να ασκείσαι καθημερινά και να διαχειρίζεσαι το άγχος. Ε μετά απ΄όλ΄αυτά έχε μαζί σου κι ένα πακετάκι τσίχλες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Ακολούθησέ μας στο Instagram πατώντας εδώ και στο facebook, εδώ!

WOMANNOW.GR LOVES...