Μους σολομού

salmon mousse

Είναι από αυτά τα ορεκτικά που λατρεύεις να αντικρίζεις στο τραπεζάκι του σαλονιού, όταν είσαι καλεσμένη σε σπίτια φίλων. Γιατί λοιπόν να περιμένουμε προσκλήσεις για να απολαύσουμε αυτή την τόσο απλή μους σολομού μαζί μ΄ένα παγωμένο λευκό κρασί;

Τι χρειάζεστε για τη μους σολομού

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
  • 1 συσκευασία καπνιστού σολομού, χοντροκομμένο
  • 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • χοντρό αλάτι
  • φρέσκο ​​άνηθο, για το γαρνίρισμα
  • κράκερς για το σερβίρισμα

Πώς θα  κάνετε τη μους σολομού 

  1. Bάζετε 3 κουταλιές κρύο νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τη ζελατίνη. Το αφήνετε για 5 λεπτά να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
  2. Χτυπήστε στο μπλέντερ (μίνι πίμερ κλπ) τον σολομό με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιείστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, ρίχνετε αλάτι και προσθέτετε στο τέλος τη ζελατίνη αφού εχει κρυώσει, μέχρι όλα να ενωθούν.
  3. Βάζετε το μείγμα σε μικρά φορμάκια (για κρέμα καραμελέ, μους κλπ), σκεπάστε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
  4. Γαρνίρετε με άνηθο και κράκερς κι απολαμβάνετε την μους σολομού! 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ