Μονοκατοικία με θέα θάλασσα, από τους ISV

IMG_4000_resizeΣκαρφαλωμένη στο βουνό, στο Πανόραμα της Βούλας, η μονοκατοικία που δημιούργησαν οι ISV έχει μιά μοναδική πραγματική θέα σχεδόν απ΄ όλα τα σημεία του σπιτιού.

Το επικλινές του οικοπέδου και η θέα υπήρξαν τα καθοριστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν τις βασικές επιλογές της σύνθεσης. Μάλιστα λόγω της πολύ μεγάλης κλίσης, το σπίτι αυτό δεν φαίνεται από το δρόμο. Να σας ξεναγήσουμε τώρα... Ξεκινάμε από την είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται στο τρίτο και υψηλότερο επίπεδο. Στον ίδιο όροφο βρίσκονται και τα κύρια υπνοδωμάτια του ζευγαριού και των παιδιών.

IMG_4098-ST_resizeΣτο μέσο επίπεδο έχουν τοποθετηθεί  τα καθιστικά, η τραπεζαρία, ένα άλλο καθημερινό καθιστικό και η κουζίνα που είναι  διατεταγμένα σε παράταξη και καταλήγουν σε  ένα γραμμικό εξώστη - belvedere και σε έναν υπαίθριο χώρο, όπου βρίσκεται και η πισίνα.

IMG_4256-ST_resizeΣτο κατώτερο επίπεδο, που και αυτό έχει απεριόριστη θέα, βρίσκονται το play room και οι ξενώνες. Ο χώρος εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανεξάρτητο διαμέρισμα.

IMG_4229-ST_resizeΗ εξωτερική μορφή του κτιρίου εκφράζει τη γραμμικότητα της λειτουργικής του οργάνωσης και τη στροφή όλων των χώρων προς τη θέα... θάλασσα. Τα υλικά που επελέγησαν είναι χτυπητό ανεπίχριστο σκυρόδεμα για τους τοίχους  ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το ξύλο στα πατώματα.

IMG_4331_resizeΑρχιτεκτονική μελέτη: ISV architects
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Ανάργυρος Μουγιάκος
Στατική μελέτη: Ergosystem (Χρύσανθος Καλλίγερος)
Η/μ μελέτη: PG Kamarinos
Μελέτη φωτισμού: Ιfi group
Κατασκευή: ISV construct
Υπεύθυνη κατασκευής: Anta Papadimitriou
Φωτογράφηση: Yannis Kontos

WOMANNOW.GR LOVES...