Μήπως εργάζεστε υπερβολικά; Δείτε τα 10 σημάδια

largeΗ δουλειά μας  απορροφά ένα σημαντικό μέρος του χρόνου μας και μάλιστα πολύ σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι όμως μοιάζουν να μην μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την υπόλοιπη ζωή τους. Διαβάστε τα σημάδια κι αν πέντε τουλάχιστον από αυτά σας βρίσκουν να γνέφετε

καταφατικά το κεφάλι

, σκεφτείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση ώστε βρείτε ξανά την χαμένη ισορροπία.

Σημάδι 1 
Αισθάνεστε ότι ο χρόνος με την οικογένεια σας, δεν είναι απαραίτητος
Οι περισσότεροι εργασιομανείς θεωρούν ότι ο χρόνος που περνούν με την οικογένειά τους είναι μη παραγωγικός χρόνος, γι' αυτό ακόμη και τις λιγοστές ώρες που μένουν στο σπίτι ή συμμετέχουν σε οικογενειακές υποχρεώσεις είτε ασχολούνται με το κινητό τους είτε μένουν βυθισμένοι στις σκέψεις τους.

Σημάδι 2
Αισθάνεστε χαρούμενοι όταν έχετε χρόνο να διαβάσετε το αγαπημένο σας περιοδικό 
Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είστε, είναι πραγματικά σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αν αισθάνεστε ανείπωτη χαρά μόνο και μόνο επειδή βρήκατε ένα τέταρτο ελεύθερο ώστε να διαβάσετε ένα περιοδικό, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι έχετε ανάγκη να το κάνετε λίγο πιο συχνά.

Σημάδι 3
Οι άλλοι σας λένε ότι φαίνεστε βιαστική ή αγχωμένη
Συχνά τα παραπάνω συμπτώματα είναι δύσκολο να τα διακρίνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος θα σχολιάσει τη συμπεριφορά σας, προσέξτε αυτό που θα σας πει και προσπαθήστε να διαχειριστείτε το χρόνο σας πιο αποτελεσματικά.

Σημάδι 4
Έχετε συχνά μυικούς πόνους
Το αίσθημα αδυναμίας και οι σωματικοί πόνοι είναι το πρώτο δείγμα ότι το σώμα σας, σας λέει ότι εργάζεστε υπερβολικά. Οι καλός βραδινός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μας βοηθά να είμαστε αποτελεσματικοί στη δουλειά μας. Μην επαφίεστε στα αναλγητικά και τα παυσίπονα. Δώστε στο σώμα σας αυτό που αληθινά χρειάζεται.

Σημάδι 5 
Αφιερώνετε πολλές Παρασκευές σας για να κάνετε bonding με τα "παιδιά" από τη δουλειά
Το να φέρνετε την επαγγελματική σας συμπεριφορά στην κοινωνική και οικογενειακή σας ζωή είναι ένα από τα μεγάλα «όχι» που πρέπει να πείτε. Ασφαλώς σε ένα περιβάλλον εργασίας είναι δυνατόν να δημιουργηθούν φιλίες, αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να μεταφέρετε τις επαγγελματικές σας συναντήσεις στο εξωεπαγγελματικό σας περιβάλλον.

Σημάδι 6
Ξεχνάτε γενέθλια, γιορτές και προσκλήσεις αγαπημένων σας ανθρώπων
Αν η αφηρημάδα είναι ίδιον του χαρακτήρα σας, καλώς. Αν όμως τα γενέθλια της κόρης σας παράπεσε κάπου ανάμεσα σε deadlines και επαγγελματικά ταξίδια, τότε ίσως θα πρέπει να αναλογιστείτε λίγο καλύτερα τις προτεραιότητές σας.

Σημάδι 7
Σκέφτεστε στο κρεβάτι το πρόγραμμα της επόμενης μέρας στη δουλειά
Η προετοιμασία είναι ένας καλός τρόπος για να οριοθετείτε τους στόχους σας και να οργανώνετε τη δουλειά σας. Η υπερβολική προετοιμασία ωστόσο, έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα. Αν την ώρα που πέφτετε για ύπνο, που τρώτε και που κάνετε μπάνιο σκέφτεστε τι θα πείτε και θα κάνετε την επόμενη ημέρα στη δουλειά, υπάρχει θέμα.

Σημάδι 8
Γράφετε ερωτικές επιστολές σε power point
Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο απορροφημένοι στη δουλειά τους που θεωρούν ότι ακόμη και ο έρωτας μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτήν. Το να βάζετε στον σύντροφό σας αυστηρά deadline ή να του στέλνετε email με την επαγγελματική σας υπογραφή όχι μόνο δεν είναι διόλου ρομαντικό αλλά δείχνει την ανάγκη που υπάρχει να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο τη φαντασία σας ώστε η σχέση σας να πετύχει.

Σημάδι 9
Τις ημέρες που δεν εργάζεστε αισθάνεστε άχρηστη
Νιώθετε την υποχρέωση να πάτε στο γραφείο ακόμη και με 39 πυρετό, οι αργίες και οι εθνικές εορτές είναι το χειρότερό σας και οι διακοπές, αντί να σας χαλαρώνουν σας δημιουργούν επιπλέον νευρικότητα; Μην εκπλήσσεστε, η δουλειά απορροφά τόσο πολύ την ενέργειά σας που χωρίς αυτή αισθάνεστε κενή.

Σημάδι 10
Οι σχέσεις σας με το ρολόι σας είναι διαταραγμένες
Βρίσκεστε στο γραφείο όταν σας παίρνει τηλέφωνο ο σύζυγός σας για να σας ρωτήσει τι ώρα θα επιστρέψετε στο σπίτι. Κι ενώ του υπόσχεστε ότι σε μισή ώρα το πολύ θα είστε εκεί, έχουν περάσει δύο ώρες κι εσείς δεν έχετε επιστρέψει ακόμη. Η ίδια απώλεια αίσθησης χρόνου εντοπίζεται σε πολλές ακόμη εκδηλώσεις της καθημερινότητά σας. Είναι φανερό, κάτι πάει εντελώς λάθος κι αυτό δεν είναι το ρολόι των άλλων.

WOMANNOW.GR LOVES...