Μια διαφορετική ομελέτα: Ιταλική frittata με σπανάκι

frittata1Πόσες διαφορετικές συνταγές μπορούμε να κάνουμε με τα υπέροχα αυγά! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα αυγά δεν λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, σε παραλλαγές. Αυτή τη φορά όμως, λέμε να δοκιμάσουμε μια διαφορετική ομελέτα, έτσι όπως τη φτιάχνουν στην Ιταλία, frittata με σπανάκι που ολοκληρώνεται στον φούρνο. Είναι τέλειο πιάτο είτε για μεσημεριανό, είτε για βραδινό και έτσι όπως θα τη φτιάξουμε πλούσιο σε υγιεινά συστατικά.

Τι χρειαζόμαστε για την ιταλική ομελέτα (frittata)

  • 600 γρ. σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (καλύτερα παρμεζάνα)
  • Λάδι ελιάς
  • Αλάτι, πιπέρι

Πώς φτιάχνεται η frittata

  1. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μόλις ομογενοποιηθεί η ομελέτα, χωρίς ακόμη να είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούντο για περίπου 10 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμη την κόβουμε σε κομμάτια, σαν πίτα.

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά στην υπέροχη αυτή frittata, όπως αρακά ή πατάτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΓΑ ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ Ή ΒΡΑΔΙΝΟ

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ