Μαύρισμα χωρίς ήλιο: Όσα πρέπει να ξέρετε για ένα τέλειο μαύρισμα

Μαύρισμα χωρίς ήλιο: Όσα πρέπει να ξέρετε για ένα τέλειο μαύρισμα

Θέλεις να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα, αλλά πριν βγεις στην παραλία και κάτσεις με τις ώρες κάτω από τον ήλιο; Μπορείς να το κάνεις και μόνη σου λοιπόν, αρκεί να ξέρεις μερικά πολύ βασικά πράγματα για να πετύχει και να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων...

1. Προετοίμασε σωστά το δέρμα σου

Είτε χρησιμοποιήσεις κρέμες self tanning, είτε επισκεφθείς ειδικά ινστιτούτα με σπρέυ ψεκασμού (με αερογράφο) πρέπει να έχει προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα σου. Να έχεις κάνει ένα ντους από την προηγούμενη ημέρα, να έχεις ξυριστεί και το βασικότερο να έχεις κάνει scrub σε όλο σου το σώμα. Η απολέπιση θα βοηθήσει να έχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, χωρίς "μπαλώματα". Να επιμείνεις σε δύσκολα, σκληρά σημεία όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. 

2. Πότε θα κάνεις ντους 

Ένα ζεστό ντους πριν από την εφαρμογή του self tanning ή του ψεκασμού με σπρέυ, κάνει τους πόρους μεγαλύτερους κι έτσι μπορεί να δημιουργηθούν δισχρωμίες. Γι αυτό όσο μπορείτε κάντε το ντους σας πολλές ώρες πριν από την εφαρμογή ή τη συνεδρία για καλύτερα αποτελέσματα. 

3. Καλή ενυδάτωση 

Μετά το μαύρισμα με κρέμα ή με σπρέυ με αερογράφο, πρέπει να διατηρείτε το δέρμα σας πολύ καλά ενυδατωμένο. Απαγορεύονται οι βαζελίνες κι άλλα προϊόντα με πετρέλαιο, γιατί αφαιρούν το χρώμα και θα δημιούργησουν λεκέδες. Άρα μια καλή ενυδατική κρέμα είναι Must πάντα μετά το self tan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ

4. Πότε θα έχεις το καλύτερο μαύρισμα

Μετά από το πρώτο ντους, θα έχεις ένα τέλειο ομοιομορφο μαύρισμα, ακόμη και ελαφρύ, όμως το νερό θα πάρει μαζί του το περιττό χρώμα (έτσι θα βλέπετε το νερό στη μπανιέρα λίγο... μπεζ ή καφέ) που στο  τέλος όμως θα γίνει διαφανές, αφού το δέρμα θα έχει κρατήσει το χρώμα που "αντέχει". Γενικά μετά από λίγες ώρες θα έχεις ένα καλό μαύρισμα και πιο έντονο φυσικά, αν κάνεις κι άλλες συνεδρίες με αερογράφο ή κι άλλες επαλείψεις με την ειδική self tan κρέμα σου.

5. Μαύρισμα με αερογράφο 

Αν έχεις προβλήματα πνευμονολογικά ή άσθμα, καλύτερα ν΄αποφύγεις αυτόν τον τρόπο μαυρίσματος. Αν όχι, μην ξεχάσεις να φοράς ειδικά γιαλιά και να έχεις κλειστό το στόμα για να μην εισπνέεις το σπρέυ του αερογράφου. Επίσης μην φορέσεις αποσμητικό πριν τη συνεδρία. 

6. Κι αν δε σ΄αρέσει καθόλου το μαύρισμα τι κάνεις; 

Φυσικά το νερό και μάλιστα το πολύ νερό κάνει το self tan να φύγει. Αν δε σ΄αρέσει καθόλου το αποτέλεσμα βούτα σε μια πισίνα για αρκετή ώρα, γιατί το νερό σε συνδυασμό με το χλώριο με δυο βουτιές, θα κάνουν το χρώμα να φύγει.

Θέλεις κι άλλες ιδέες για το μακιγιάζ, τα μαλλιά ,τη μόδα, το σπίτι; Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σένα! 

WOMANNOW.GR LOVES...