Μακαρονοσαλάτα με μπέικον και αβοκάντο

Μια πολύ γρήγορη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να σας χορτάσει ως κύριο πιάτο μαζί με ένα μπιφτεκάκι ή να παρουσιασθεί ως μία από τις δυο σαλάτες που θα προσφέρετε σε ένα κάλεσμα- δείπνο. Ό,τι κι αν είναι πάντως γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, αφήστε δε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα μακαρόνια που σας έμειναν από την προηγούμενη ημέρα...

Τι θα χρειαστούμε για τη μακαρονοσαλάτα

  • Μακαρόνια
  • 5 κομμάτια μπέικον κομμένα σε κύβους
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους 
  • Λίγο θυμάρι για το γαρνίρισμα

Για το ντρέσινγκ της μακαρονοσαλάτας

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι ελιάς
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.γ θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι 

Πώς θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα 

  1. Σε ένα μούλτι ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, χωρίς το λάδι και χτυπήστε τα καλά. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι κι αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις γίνει τραγανό το μεταφέρετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λίπος. 
  3. Έχετε ετοιμάσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστό νερό και τα έχετε βάλει σε ένα μεγάλο μπολ. 
  4. Τώρα ανακατεύετε μέσα στα μακαρόνια το μπέικον, τους κύβους από το αβοκάντο, το θυμάρι και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές, τα τραπέζια σας, τη διακόσμηση του σπιτιού; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στην παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ