Κουλουράκια πασχαλινά και μυρωδάτα (εύκολη συνταγή)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τώρα είναι η στιγμή για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις πασχαλινές μας λιχουδιές που θα προσφέρουμε σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς το Πάσχα. Και φυσικά το πρώτο που ποτέ δεν πρέπει να λείπει από ένα σπίτι (ή ένα πασχαλινό καλαθάκι γεμάτο καλούδια) είναι τα κουλουράκια. Εκείνα τα μυρωδάτα και πεντανόστιμα που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όταν μαζί με τη μαμά ανεβαίναμε στο σκαμπό και ζυμώναμε, πλάθαμε, παίζαμε. Για να φτιάξουμε σήμερα εμείς τα δικά μας πανεύκολα κουλουράκια μαζί με τα παιδιά μας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ

Τι θα χρειαστούμε

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές γάλα
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Για το άλειμμα: κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα

Πώς θα φτιάξουμε τα πασχαλινά κουλουράκια

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά, το χυμό, το γάλα, το ξύσμα κι αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Χτυπάτε τόσο ώστε να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα και μην το ... παραπαιδέψετε γιατί τα κουλουράκια θα σκληρύνουν.
  4. Αφήστε τώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί.
  5. Μετά από λίγη ώρα ξεκινάτε να πλάθετε τα κουλουράκια σας,σε κοτσίδες, σαλιγκάρια κι όποιο άλλο σχήμα θέλετε, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Τα τοποθετείτε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφετε από πάνω με πινέλο με τους κρόκους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά

Τα πασχαλινά σας κουλουράκια είναι έτοιμα και μάλιστα με την πιο εύκολη συνταγή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ