Κοτόπουλο με λεμόνι και κάπαρη στο τηγάνι (εύκολη συνταγή)

Κοτόπουλο με λεμόνι και κάπαρη στο τηγάνι (εύκολη συνταγή)

Αναζητάτε μια εύκολη συνταγή για κάθε μέρα, ιδανική όμως και για ένα τραπέζι με φίλους; Αυτό λοιπόν το κοτόπουλο με λεμόνι και κάπαρη, γίνεται γρήγορα στο τηγάνι και έχετε ένα κυρίως πιάτο που δεν είναι συνηθισμένο και σας λύνει τα χέρια.

Τι θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε τα φιλέτα κοτόπουλου με λεμόνι και κάπαρη

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος μέτρια κομμένα
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι φρέσκο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 8 ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Πώς θα ετοιμάσετε τη συνταγή

  1. Βουτάτε σε ένα πιάτο με αλεύρι τα φιλέτα κοτόπουλου, όπου θα έχετε αναμείξει αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα τηγάνι, καλύτερα αντικολλητικό ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές από το  βούτυρο
  3. Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές και μόλις έχουν αποκτήσει χρώμα τα αποσύρετε από το τηγάνι.
  4. Ρίχνετε τώρα στο τηγάνι που ακόμη είναι στη φωτιά, το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό μέχρι να εξατμισθεί η μισή ποσότητα.
  5. Προσθέτετε την κάπαρη, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό κι ανακατεύετε χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  6. Ξαναβάζετε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου για δυο, τρία λεπτά μαζί με την σάλτσα.
     

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα, το σπίτι, τη μόδα, την ομορφιά; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, για να ενημερώνεστε για κάθετι νέο που ανεβαίνει

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ