Κεραυνοβόλος έρωτας: Πώς μπορούμε να τον ζήσουμε;

keraunovolos 3Κεραυνοβόλος έρωτας ή έρωτας με την πρώτη ματιά. Σάς έχει τύχει; Να τον αντικρίσετε και να σας "κοπούν" τα πόδια, να μην μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του. Κι αν κι εκείνος έχει τις ίδιες αντιδράσεις μ΄εσάς... τότε μιλάμε για έναν παθιασμένο κεραυνοβόλο έρωτα. Τι συμβαίνει όμως τελικά; Υπάρχει; Γιατί κάποιες φίλες σας λένε πως δεν πιστεύουν στον κεραυνοβόλο έρωτα ή ακόμη κι εσείς; Έχει διάρκεια;

Για όλα όσα αφορούν στον έρωτα, έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες. Ο κεραυνοβόλος έρωτας χαρακτηρίζεται από μια έντονη έλξη, από την πρώτη στιγμή, μια επιθυμία στην οποία ο ερωτευμένος δεν μπορεί ν΄αντισταθεί, θέλει να βρεθεί με τον άλλον σωματικά κι έπειτα συναισθηματικά. Σε όλο αυτό το παιχνίδι, σημαντικό ρόλο παίζουν οι φερομόνες, τα συναισθήματα γίνονται πολύ έντονα και προκαλείται στον η έκκριση αδρεναλίνης και ντοπαμίνης. Γι αυτό ο έρωτας σε κάνει να νιώθεις μοναδικά! Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ξέρεις αν μπορείς να ερωτευτείς εκείνον απέναντί σου ή όχι.

Για να δούμε τι νιώθει ένας άνθρωπος όταν ερωτεύεται κεραυνοβόλα και πότε συμβαίνει αυτό.

1. Πρώτ απ όλα, το πιο πιθανό είναι υποσυνείδητα ο άλλος κάτι να του θυμίζει. Ως εικόνα, ως συμπεριφορά κάτι από την παιδική του ηλικία που νιώθει οικεία με αυτό.

2. Είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε στον άλλο, στοιχεία που επιθυμούμε πολύ να έχει, χωρίς απαραίτητα αυτό ν΄ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι η δική μας επιθυμία να ερωτευθούμε. Κι έτσι βάζουμε στον άλλο στοιχεία που φανταζόμαστε, θέλουμε, επιθυμούμε να έχει. Αν τα έχει τελικά, στην πορεία θα φανεί και αν δεν συμβαίνει αυτό, ίσως απογοητευτούμε αργότερα...

3. Επίσης, εξιδανικεύουμε τον άλλον. Είναι εκείνα τα στοιχεία που τα βρίσκουμε υπέροχα, χαριτωμένα ακόμη και τα ελαττώματά του που μόλις όμως περάσει ο πρώτος καιρός, θ΄αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να είμαστε ερωτευμένοι, αφού αυτός ο άλλος μπορεί να είναι πράγματι υπέροχος και να δημιουργήσουμε μαζί του μια σχέση γερή και σταθερή για καιρό. Μπορεί όμως και να διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ

4. Η δική μας εσωτερική ανάγκη να ερωτευθούμε είναι η κινητήριος δύναμη. Μπορεί να μην ικανοποιούμαστε συναισθηματικά από μια σχέση στην οποία βρισκόμαστε και κάποια στιγμή αυτό να βγει στην επιφάνεια αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο ενός άλλου, τον απόλυτο έρωτα.

5. Φυσικά η ψυχολογική διάθεση και το πόσο ανοιχτοί και δεκτικοί είμαστε στο να βιώσουμε μια τέτοια εμπειρία, χωρίς φόβο, παίζουν τεράστιο ρόλο.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να διαρκέσει για λίγους μήνες κι έπειτα να συνεχισθεί, όχι πια στην αρχική του μορφή, αλλά έχοντας δώσει τη θέση του σε συναισθήματα πιο ουσιαστικά κι αναγκαία για την συναισθηματική κάλυψη ενός ανθρώπου. Όπως κι αν έχει ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι μια εμπειρία υπέροχη, αν λοιπόν θέλετε έστω για μία φορά στη ζωή σας να τον ζήσετε, απλώς αφεθείτε!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ

 

 

 

 

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...