Κάνω δίαιτα αλλά δεν χάνω κιλά. Τι φταίει;

big dietΈχετε ξεκινήσει δίαιτα εδώ και αρκετές ημέρες και παρόλο που το αίσθημα της πείνας δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε, η ζυγαριά σας αρνείται επίμονα να επιβραβεύσει την προσπάθειά σας; Ψυχραιμία. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν αιτίες και αρκεί να τις εντοπίσετε για να τις καταπολεμήσετε αποφασιστικά.

1. Μία δίαιτα που βρήκατε σε ένα περιοδικό ή σε μια ιστοσελίδα, μπορεί να είναι ιδανική για κάποιες γυναίκες, είναι όμως πιθανό να μην ταιριάζει σε εσάς. Για να δείτε ποια δίαιτα ταιριάζει σε εσάς συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.

2. Μήπως κάποια φάρμακα που παίρνετε παράλληλα με τη δίαιτά σας δεν την αφήνουν να δράσει; Μπορεί κάποια φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε να σαμποτάρει τη δίαιτα, καθώς μπορεί να κάνουν κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας. Πριν κάνετε οτιδήποτε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

3. Πότε κάνατε τελευταία φορά εξέταση για θυρεοειδή; Ο θυρεοειδής μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό μας και πολλές γυναίκες αγνοούν την ύπαρξή του.

4. Η ψυχολογία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή όχι μιας δίαιτας. Τα ψυχολογικά μας σκαμπανεβάσματα επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτάς μας και τη διάθεσή μας να την τηρήσουμε.

5. Μήπως δεν κοιμάστε καλά; Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα έχουν αυξημένα επίπεδα γκρελίνης, της ορμόνης που «ανοίγει» την όρεξη και δη για παχυντικά φαγητά. Επιπλέον η έλλειψη ύπνου ύπνου αποτελεί έναν τεράστιο στρεσογόνο παράγοντα στο σώμα και το βάζει σε κίνδυνο για την αύξηση του σωματικού βάρους.

6. Πόσο πιστά ακολουθείτε το πρόγραμμα της δίαιτάς σας; Όχι, δεν μιλάμε μόνο για το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε αλλά για το χρόνο στον οποίο τις καταναλώνετε. Οι περισσότερες δίαιτες τονίζουν ιδιαίτερα τη σημασία της πρόσληψης μικρών και συχνών γευμάτων. Το να φάτε ακριβώς ό,τι προβλέπει η δίαιτα μία ή δύο φορές μέσα στην ημέρα, μπορεί θεωρητικά να έχει τα ίδια αποτελέσματα, στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει.

WOMANNOW.GR LOVES...