Κάνει καλό στη σχέση το σεξ από το πρώτο ραντεβού;

big2Το σεξ από το πρώτο ραντεβού προκαλεί πολλές συζητήσεις και διχογνωμίες. Άλλοι θεωρούν ότι είναι απαγορευτικό, αν επιδίωξή μας είναι μια σοβαρή σχέση, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι σεξ από το πρώτο ραντεβού και ευτυχής κατάληξη μπορούν να συνδυαστούν. Τι λένε όμως οι επιστήμονες;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research τo σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.
Η ίδια έρευνα απέδειξε πως μια στις τρεις γυναίκες (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και ένα ποσοστό που αγγίζει το 13% μέσα σε 3 μήνες.
Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται σημαντικά ανά ηλικία. Και αυτό επειδή ένα 13% στις ηλικίες 20-24 κάνει σεξ από το πρώτο ραντεβού και ένα 11% στις ηλικίες 35-39.
Όμως το 48% των γυναικών παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν γι’ αυτό. Αν και είναι ευκολότερο να μιλούν γι’ αυτό με φίλους, το 70% υπερβάλλει ή λέει ψέματα όταν το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι οι σχέση αντιμετώπιζε πρόβλημα).
Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.
Η μελέτη επαληθεύει τα συμπεράσματα έρευνας που είχε γίνει σε παντρεμένα ζευγάρια και είχε δείξει ότι όσο περισσότερο περιμένουν οι σύντροφοι για να κάνουν σεξ πρώτη φορά, τόσο υψηλότερη ήταν η ικανοποίηση από το γάμο τους.
Γι΄ αυτό την επόμενη φορά που κάτι καλό θα εμφανιστεί στο δρόμο σας, κάντε λίγο υπομονή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TEΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΣΕΞ;

WOMANNOW.GR LOVES...