Η Ρούλα Ρέβη μιλάει αποκλειστικά στο womannow.gr

roula

Τη Ρούλα Ρέβη τη γνωρίζω καλά, θα τολμήσω να πω πως είναι φίλη μου. Έχουμε μιλήσει πολύ, έχουμε μοιραστεί ανησυχίες, σκέψεις, προβληματισμούς. Γνωριστήκαμε στη δουλειά εκείνη φωτογράφιζε τα εξώφυλλα του περιοδικού PSYCHOLOGIES κι εγώ ως διευθύντρια τότε ήθελα πάντα να είμαι εκεί, να φροντίζω την κάθε λεπτομέρεια και αρκετές φορές να της γίνομαι ενοχλητική, αφού καθόμουν διαρκώς σε απόσταση λίγων χιλιοστών πίσω από το κεφάλι της. Έκανε κουράγιο όμως. Αναπτύξαμε  γρήγορα μια ιδιαίτερη σχέση. Είναι δοτικός άνθρωπος έχει απίστευτη αίσθηση του χιούμορ κι αποκτήσαμε έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας. Μας έδεσε και η Ζέτα (Μακρυπούλια) που είναι πολύ φίλη και των δυο κι έτσι, ακόμη κι όταν το δικό μου ταξίδι στο PSYCHOLOGIES τελείωσε, η φιλία μας έμεινε.

Βρισκόμαστε, μιλάμε στο τηλέφωνο, νοιάζεται η μία την άλλη. Διάβασα λοιπόν αυτό το κείμενο που έγραψε για όλα όσα συνέβησαν τα δυο τελευταία χρόνια στα περιοδικά, τους εκδότες, τις διαφημιστικές, το άγχος και την αϋπνία, στο entertv. Έπειτα είδα το ίδιο κείμενο να έχει αναπαραχθεί σε άλλα sites, με διαφορετικό τρόπο όμως, έχοντας χάσει την ουσία των όσων είπε ή ήθελε να μοιραστεί η Ρούλα. Πράγματι πέρασε πολύ δύσκολα κι αυτό ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια. Τα χρέη της είχαν φθάσει σε δεκάδες χιλιάδες κι όχι γιατί είχε αγοράσει μια βίλα ή ένα σκάφος (δεν θα ήταν κακό βέβαια να πηγαίνουμε και κανένα ταξίδι) αλλά γιατί έπρεπε να πληρώσει Φ.Π.Α σε τιμολόγια που είχε κόψει για εταιρείες, που δεν της έδιναν τα χρήματά της. Το πρακτορείο της έκλεισε, άνοιξε ένα δικό της στούντιο έδωσε κι άλλα λεφτά και προσπαθούσε να μη δείξει στον κόσμο, στους πελάτες της και στους λαμπερούς διασήμους που την εμπιστεύονται όλα όσα την βασάνιζαν. Εμείς τα συζητούσαμε. Την έπαιρναν τηλέφωνα και της ζητούσαν να μιλήσει, εκείνη αρνιόταν. Ο λόγος λοιπόν που τώρα το έκανε είναι γιατί πρώτ απ όλα είναι πολύ καλύτερα μέσα της. Κι αυτό που προσπάθησε να πει είναι πως το μόνο που θα ήθελε να ακούσει είναι "ευχαριστώ που δουλέψατε όλοι εσείς τόσο πολύ και τόσο σκληρά για εμάς" και "συγνώμη που σας φέραμε σ΄αυτή την κατάσταση". Από όλους αυτούς με τους οποίους δούλεψε και δεν την πλήρωσαν όπως και τόσους άλλους, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο.

roula elefteria

Της τηλεφώνησα για να τη ρωτήσω πώς είναι, γιατί όλα τα υπόλοιπα τα ήξερα.

"Δουλεύω βρε Ελευθερία μου, όπως τα ξέρεις, τρέχω." Της ζήτησα να μου πει αν έχει πια το ίδιο άγχος όπως αυτό που περιέγραψε στο κείμενό της : "Πάντα έχω άγχος για τη δουλειά, απλώς τότε που δεν κοιμόμουν και είχα τόσα προβλήματα, ήταν γιατί φοβήθηκα. Φοβήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω πια, αφού παντού χρωστούσα, δεν είχα λεφτά. Ακόμη έχω χρέη, εξακολουθώ όμως και δουλεύω σκληρά, με όσα περιοδικά έχουν επιβιώσει, ενώ έχω και δικούς μου πελάτες για τους οποίους κάνω καταλόγους, ξέρεις. Εξάλλου υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική μου αυτή τη στιγμή. Είπα όμως πως ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει, δεν γίνεται να πεθάνω" .

Τη ρώτησα αν πιστεύει πως ο κόσμος θεωρεί πως πράγματι δουλεύει σκληρά "Τι σημασία έχει, αν κρίνω πάντως κι από την ίδια τη μητέρα μου, νομίζει ότι πάμε, γελάμε, φωτογραφίζουμε μισή ωρίτσα και το βράδυ βγαίνουμε χαμογελαστές και ποζάρουμε. Προφανώς και δεν είναι έτσι το ξέρεις, δουλεύουμε ώρες ατέλειωτες σε κρύο, σε ζέστη με φοβερές δυσκολίες. Αλλά κάθε δουλειά έχει δυσκολίες." Και στο πλαίσιο αυτής της στενής σχέσης που έχουμε κατέληξε λέγοντάς μου "Αλλά άσε με τώρα να πάω στη δουλειά μου, με τις δυσκολίες που λέγαμε, γιατί έχουμε πιάσει την κουβέντα και θα τη χάσω. Γεια σου και καλή σου νύχτα!!!"

Αυτή είναι η Ρούλα ...η φωτογράφος, η φίλη μου, το κορίτσι που νομίζει ότι χάνει το κουράγιο της αλλά έχει μεγάλο απόθεμα δύναμης μέσα της και το έχει αποδείξει!

*Από την Ελευθερία Γεωργάκαινα 

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...