Η "Ασκητική" έρχεται στο Ηρώδειο στις 28 Σεπτεμβρίου

Η "Ασκητική" έρχεται στο Ηρώδειο στις 28 Σεπτεμβρίου

Μια μοναδική παράσταση που θα σας κάνει να φύγετε αλλαγμένοι και να έχετε εστιάσει στα ουσιαστικά της ζωής, έρχεται στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η "ΑΣΚΗΤΙΚΗ" το μεγάλο αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, παίρνει μορφή στα χέρια και στο μυαλό του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου κι εκφράζεται μέσα από τις ερμηνείες των Νικήτα Τσακίρογλου, Κατερίνας Διδασκάλου, Τάσου Νούσια, Μαρίας Κίτσιου και άλλων. 

Η παράσταση που ήδη έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, όταν παιζόταν σε θέατρο των Αθηνών, τώρα έρχεται πιο πλούσια, πιο μεστή, αλλαγμένη σε λεπτομέρειες και με τη συμμετοχή εξαίρετων ηθοποιών,  για μία και μοναδική παράσταση, στο Ηρώδειο, την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21:00 το βράδυ , στο πλαίσιο της 60ης επετείου - Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των εκδόσεων Καζαντζάκη & του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Η "Ασκητική" έρχεται στο Ηρώδειο στις 28 Σεπτεμβρίου

Η "Ασκητική" , το έργο που ο ίδιος ο Καζαντζάκης θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα κείμενά του Καζαντζάκη, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει.

Ο Πάνος Αγγελόπουλος επιχειρεί για άλλη μία φορά, μια νέα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση, αυτού του συγκλονιστικού φιλοσοφικού έργου, συνδυαζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους. Μιλώντας για το έργο ο σκηνοθέτης θεωρεί πως η "Ασκητική" αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το  φιλοσοφικό έργο , εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω. Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ.

                                                                                           Ν.Καζαντζάκης

Η "Ασκητική" έρχεται στο Ηρώδειο στις 28 Σεπτεμβρίου

Πρωταγωνιστούν:

Νικήτας  Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου

Tάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσιου

Αγγελος Θεοφίλου, Μιχαέλα Κυβεντίδου

και ο Μιχαήλ  Γιαννικάκης

Ομάδα 16  ηθοποιιών –χορού- και ενόργανο σύνολο .

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος

Μουσική : Δημήτρης  Παπαδημητρίου

Σκηνικά :  Mάιρα  Βαζαίου

Μάσκες: Γιάννης Ζημιανίτης

Κίνηση: Έρση  Πήττα

Video Αrt : Νίκος Μυλωνάς

Διεύθυνση  Δημοσίων Σχέσεων : Μαρία Καλίτση

Με την υποστήριξη: των εκδόσεων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ & του ιδρύματος  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός Sound&Picture theatre production

Μετά το Ηρώδειο η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης.  Η θεατρική παράσταση  με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού & ΕΟΤ έχει  προγραμματιστεί  να περιοδεύσει σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες) με ειδικές συνεργασίες  ξένων και Ελλήνων ηθοποιών.

TIMΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη ζώνη 40 €, Α ζώνη 30 €, Β ζώνη 20 € , Άνω διάζωμα 15€ , Ειδικές ομάδες 10 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Μέσω Viva.gr στο https://www.viva.gr/tickets/theatre/irodeio/askitiki/ (τηλ. 211 1010050) και στα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39.

WOMANNOW.GR LOVES...