Χριστουγεννιάτικος κορμός (συνταγή)

Χριστουγεννιάτικος κορμός (συνταγή)

Το πιο χριστουγεννιάτικο γλυκό για το τραπέζι σας, είναι ο κοσμός σοκολάτας με γέμιση κρέμας. Και γίνεται εύκολα, αν ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή που μοιάζει με κέικ... 

Τι χρειάζεστε για τον κορμό

  • 6 αυγά
  • 60 γρ κακάο σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Αχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα

Για τη γέμιση του κορμού

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγες σταγόνες βανίλιας

Η συνταγή αυτή είναι ελαφριά, χωρίς αλεύρι και βούτυρο. Αν εσείς θέλετε να ακολουθήσετε την... κλασική συνταγή, απλώς προσθέστε 8κ.σ αλεύρι, λίγο μπέικιν πάουντερ και μισό φλιτζάνι βούτυρο! Επίσης για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σαντιγύ! 

Πώς θα ετοιμάσουμε τον χριστουγεννιάτικο κορμό

  1. Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
  2. Χτυπήστε σε μπολ τα ασπράδια κι αφήστε τα στην άκρη
  3. Τώρα χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη για να γίνει αφράτο το μείγμα και ρίξτε και το κακάο.
  4. Ρίξτε και τα ασπράδια στο μείγμα με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κακάο.
  5. Σε ένα ταψί ρηχό, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
  7. Όταν είναι έτοιμο το κέικ, ο πάτος δηλαδή που θα γίνει σε λίγο ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντάς το με μια καθαρή υγρή πετσέτα.
  8. Φτιάχνουμε τη γέμιση, χτυπώντας ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να πήξει.
  9. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση μας κι αρχίζουμε να δημιουργούμε ρολό.
  10. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο αν θέλουμε και είναι έτοιμο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ- ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τα χριστουγεννιιάτικα τραπέζια σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι καινούργιο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ