Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από... νωρίς: Τι πρέπει να ξέρετε

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από... νωρίς: Τι πρέπει να ξέρετε

Είναι ίσως λίγο νωρίς για να προτείνουμε ιδέες για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, όμως ήδη πολλές από εμάς, αναζητάμε εικόνες, προτάσεις, ενδιαφέροντα διακοσμητικά για το σπίτι μας, που άλλοι πιο νωρίς, άλλοι πιο αργά θα χρησιμοποιήσουμε τελικά για να "ντύσουμε" χριστουγεννιάτικα, το σπίτι μας.

Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε να προτείνουμε ιδέες για κάθε γωνιά του σπιτιού, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε κάποια βασικά για να έχει το σπίτι μας μια ομοιόμορφη και κομψή εικόνα που μας χαρακτηρίζει. 

1. Τα χρώματα 

Ένα από τα πρώτα θέματα στα οποία πρέπει να καταλήξουμε είναι τα χρώματα, με τα οποία θα στολίσουμε όχι μόνο το δέντρο, αλλά και το σπίτι μας. Δεν είναι κομψό το δέντρο σας να είναι για παράδειγμα στολισμένο με κόκκινες και χρυσές μπάλες, όταν στο υπόλοιπο σπίτι κυριαρχεί το μπλε με το ασημένιο. Άρα τα χρώματα θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους και με βάση αυτά να στολιστεί και όλο το σαλόνι. Ναι, μπορείτε ν΄αλλάξετε χρώμα στην κουζίνα ή αν στολίζετε τα δωμάτια. Όμως σ΄έναν χώρο, ένα χρώμα πρέπει να κυριαρχεί. 

2. Το στυλ και το ύφος 

Ποιο είναι το στυλ που ταιριάζει σ΄εσάς αλλά και στο σπίτι σας; Αν ζείτε σ΄ένα κλασικό ή βαρύ σπίτι, ένας μίνιμαλ χριστουγεννιάτικος στολισμός θα "ξενίζει" καθώς και το αντίστροφο. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες λύσεις που ταιριάζουν με όλα. Όπως μια λευκή διακόσμηση, ή μια εντελώς μονόχρωμη.

Πάντως σ΄ένα κλασικό σπίτι, πολύ μοντέρνες διακοσμητικές προτάσεις όπως μαύρες και γκρι μπάλες ή χριστουγεννιάτικο δέντρο μόνο με λαμπάκια ή εντελώς γυμνό, δεν θα λέγαμε ότι ταιριάζει. 

3. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο 

Θα είναι φυσικό ή οικολογικό; Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμη, μέχρι να βγουν στους δρόμους, εκτός αν έχετε μια μικρή ή μεγαλύτερη γλάστρα με ένα έλατο που φροντίζετε τα τελευταία χρόνια.

Βρείτε το μέρος όπου θα τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, να είναι σε μια πλευρά του σπιτιού που φαίνεται από παντού κι ακόμη καλύτερα να φαίνεται κι από το παράθυρο. Αποφασίστε το μέγεθος, αν θα είναι ψηλό ή κοντό.

Επίσης μπορεί να θέλετε να μην στολίσετε καθόλου ένα έλατο, αλλά να τοποθετήσετε κλαδιά που θα στολίσετε και θα έχουν ένα επίσης τέλειο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από... νωρίς: Τι πρέπει να ξέρετε

Τέλος μικρά ελατάκια σε γλάστρες μπορούν να στολιστούν και να τοποθετηθούν, σε κάθε γωνιά του σπιτιού, πάνω στο τραπέζι, στην είσοδο του σπιτιού, στο χωλ, στα παράθυρα. Aν χρησιμοποιήσετε το παλιό σας οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, πρέπει πρώτα να το καθαρίσετε. Δείτε τους τρόπους εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 20 XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

4. Τα μέρη που θα στολίσουμε 

Σίγουρα εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πρέπει να "ντύσετε" χριστουγεννιάτικα, το τζάκι, το τραπεζάκι του σαλονιού και μια με δυο γωνιές στο σπίτι. Αν ετοιμάζετε τραπέζια ή χριστουγεννιάτικα απογεύματα με τσάι και καφέ για φίλες, τότε θα πρέπει να επιμεληθείτε και το τραπέζι της τραπεζαρίας. 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από... νωρίς: Τι πρέπει να ξέρετε

5. Οι πινελιές που κάνουν τη διαφορά  

Υπάρχουν πολλές διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες ιδέες που κάνουν  τη διαφορά στο σπίτι σας! Τέτοιες είναι τα πολλά κεριά, σε διάφορες γωνιές, τα πακέτα δώρων με ομοιόρφο περιτύλιγμα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι γυάλες με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στο τραπέζι, στον μπουφέ ή στο coffee table, μικρά μαξιλάρια, διακόσμηση στα παράθυρα και τόσα άλλα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ- ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τη διακόσμηση, το σπίτι, τις συνταγές, τα Χριστούγεννα; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...