Το τέλειο γιορτινό κυρίως πιάτο! Χοιρινό γεμιστό με σύκα και τυρί μασκαρπόνε. Γίνεται εύκολα και είναι πολύ εντυπωσιακό για τα τραπέζια σας!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 χοιρινό μπούτι κομμένο και χτυπημένο σαν σνιτσελ, 3 κιλά ή ψαρονέφρι
- 250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι μπέρμπον ή άλλο ουίσκυ
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο και γαρύφαλλο
- 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ αποξηραμένα θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΙΟ CHRISTMAS OΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ
Πώς το ετοιμάζουμε:
- Kόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το κρέας κατά πλάτος, αν δεν το έχει ήδη κάνει αυτό ο κρεοπώλης σας και το χτυπάτε ν΄ανοίξει. Το ίδιο κάνετε και με το ψαρονέφρι.
- Βάζετε το μπέρμπον ή το ουϊσκυ σε κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε. Ρίχνουμε τα σύκα και τ΄αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Τοποθετούμε στο ανοιγμένο κρέας, τις σκελίδες σκόρδου και τα σύκα. Τρίβουμε την γκοργκοντζόλα, τη ρίχνουμε από πάνω, εν συνεχεία το φασκόμηλο και δένουμε με σπάγκο κουζίνας το κρέας, ώστε να μην χυθεί έξω η γέμιση.
- Τώρα βάζουμε εξωτερικά στο κρέας τα βότανα, αλάτι, πιπέρι και καστανή ζάχαρη την οποία κολλάμε με τα χέρια μας πάνω στο κρέας.
- Τοποθετούμε σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και το αφήνουμε να ψηθεί.
- Για τη σάλτσα αναμειγνύουμε το μπέρμπον στο οποίο είχατε βράσει τα σύκα, με το σιρόπι σφενδάμου και το μπαλσάμικο ξύδι και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να "δέσει" η σάλτσα.
- Περιχύνουμε το χοιρινό μόλις σερβίρουμε!
http://womannow.gr/n/2702