Αν βαρεθήκατε τα γνωστά σουβλάκια κοτόπουλου και θέλετε κάτι... ξεχωριστό, σας έχουμε μια συνταγή που θ΄απογειώσει τον ουρανίσκο σας και είναι πολύ απλή. Το βασικό συστατικό, εκτός από το κοτόπουλο, είναι ο ανανάς, που θα δώσει γλύκα στο πιάτο και ατμόσφαιρα... εξωτική. Δείτε πώς γίνονται λοιπόν τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου!
Τι υλικά θα χρειαστούμε
- Κοτόπουλο φιλέτο μπούτι ή στήθος κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο
- 2 πιπεριές κομμένες
- 3 κούπες φρέσκο ανανά που θα έχετε κόψει σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι
- Κέτσαπ, 1/3 κούπα
- Σόγια με λίγο αλάτι, 1/3 κούπα
- Χυμό ανανά 1/4 κούπα
- Μαύρη ζάχαρη 1/3 κούπα
- 1/2 κ.γ σησαμέλαιο
- 4 κ.σ λάδι
- 1 κ.σ ξύδι από ρύζι
- 4 κ.σ σκόρδο κοπανισμένο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Πώς θα ετοιμάσουμε τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου
- Πρώτα θα φτιάξουμε τη μαρινάδα. Θα ανακατέψουμε τη σόγια με το κέτσαπ, τον χυμό ανανά, το μισό λάδι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Κρατάμε τη μισή μαρινάδα και μέσα στην υπόλοιπη που θα την έχουμε σε μπολ ή σε σακούλα ειδική, βάζουμε το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τώρα τον φούρνο.
- Φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Περνάμε από ξυλάκι κρεμμύδι, κοτόπουλο, πιπεριά, κοτόπουλο, ανανά, κοτόπουλο κ.ο.κ.
- Βάζουμε σε ταψάκι, με πινέλο αλείφουμε την υπόλοιπη μαρινάδα στα σουβλάκια σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να τελειώσει και να ψηθούν τέλεια τα σουβλάκια μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ
Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να μαθαίνεις νέα και να παίρνεις έμπνευση. Τι λες, θα μας ακολουθήσεις στο facebook και στο Instagram;