Χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου (συνταγή)

Αν βαρεθήκατε τα γνωστά σουβλάκια κοτόπουλου και θέλετε κάτι... ξεχωριστό, σας έχουμε μια συνταγή που θ΄απογειώσει τον ουρανίσκο σας και είναι πολύ απλή. Το βασικό συστατικό, εκτός από το κοτόπουλο, είναι ο ανανάς, που θα δώσει γλύκα στο πιάτο και ατμόσφαιρα... εξωτική. Δείτε πώς γίνονται λοιπόν τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου!

Χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου (συνταγή)

Τι υλικά θα χρειαστούμε

  • Κοτόπουλο φιλέτο μπούτι ή στήθος κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες
  • 3 κούπες φρέσκο ανανά που θα έχετε κόψει σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κέτσαπ, 1/3 κούπα 
  • Σόγια με λίγο αλάτι, 1/3 κούπα 
  • Χυμό ανανά 1/4 κούπα
  • Μαύρη ζάχαρη 1/3 κούπα
  • 1/2 κ.γ σησαμέλαιο
  • 4 κ.σ λάδι
  • 1 κ.σ ξύδι από ρύζι
  • 4 κ.σ σκόρδο κοπανισμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πώς θα ετοιμάσουμε τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλου

  1. Πρώτα θα φτιάξουμε τη μαρινάδα. Θα ανακατέψουμε τη σόγια με το κέτσαπ, τον χυμό ανανά, το μισό λάδι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το ξύδι, τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Κρατάμε τη μισή μαρινάδα και μέσα στην υπόλοιπη που θα την έχουμε σε μπολ ή σε σακούλα ειδική, βάζουμε το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τώρα τον φούρνο.
  4. Φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Περνάμε από ξυλάκι κρεμμύδι, κοτόπουλο, πιπεριά, κοτόπουλο, ανανά, κοτόπουλο κ.ο.κ.
  5. Βάζουμε σε ταψάκι, με πινέλο αλείφουμε την υπόλοιπη μαρινάδα στα σουβλάκια σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να τελειώσει και να ψηθούν τέλεια τα σουβλάκια μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να μαθαίνεις νέα και να παίρνεις έμπνευση. Τι λες, θα μας ακολουθήσεις στο facebook και στο Instagram;

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ