Γρήγορη ταϋλανδέζικη συνταγή: Κοτόπουλο με κάρυ

Γρήγορη ταϋλανδέζικη συνταγή: Κοτόπουλο με κάρυ

Μια εύκολη συνταγή με κοτόπουλο, που τόσο αγαπάμε, με μυρωδιές όμως ανατολίτικες που κάνουν αυτό το πιάτο μας διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει. Γίνεται τόσο εύκολα και μπορείτε να το προσφέρετε και σε ένα τραπέζι! 

Τι θα χρειαστούμε 

  • Κοτόπουλο στήθος, δυο κομμάτια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ κάρυ
  • Λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • τζίντζερ 4 φετούλες
  • λίγη πάπρικα
  • 1 μιση κουταλιά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι Γάλα καρύδας 
  • 1 κ.σ σόγια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΡΟΣΕΡΗ ΤΑΫΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πώς θα ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με κάρυ

  1. Βάζουμε τα κομματάκια κοτόπουλου σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το κάρυ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη σόγια και λίγο λάδι, ανακατέψτε τα κι αφήστε τα να μαριναριστούν.
  2. Κόψτε τα λαχανικά σας (πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο) και σωτάρετέ τα για δυο λεπτά σε δυνατή φωτιά, με λίγο λάδι. 
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα τώρα τα κομμάτια κοτόπουλου να σοταριστούν κι αυτά, αν θέλετε μπορείτε να τα έχετε περάσει με λίγο αλεύρι, μειώστε την ένταση της φωτιάς στο μισό κι αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, προσθέτοντας ένα ποτηράκι νερό.
  4. Τώρα, ρίξτε το γάλα καρύδας και συνεχίστε το μαγείρεμα. Αν θέλετε μπορείτε ν΄αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με κρέμα γάλακτος.

Συνοδεύστε το κοτόπουλο με κάρυ με λευκό ρύζι μπασμάτι! 

Θέλετε κι άλλες συνταγές; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, για να ενημερώνεστε για κάθετι νέο που μπορείτε να φτιάξετε! 

WOMANNOW.GR LOVES...