Ginger Beer Concentrate

ginger beer concetrateΕίναι ένα κοκτέηλ για απαιτητικούς που έχουν διάθεση για νέες γεύσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 450 γραμμάρια φρέσκο ginger, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
  • 2 κούπες φιλτραρισμένου νερού
  • 1 κούπα φρεσκοστυμμένου χυμού λάιμ (4-5 λάιμς) και ένα ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 1 1/4 με 1 1/2 της κούπας νέκταρ αγαύης (υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης), αλλιώς βάλτε σιρόπι μελιού ή ζάχαρης
  • σόδα

Πώς θα το φτιάξετε:

1. Σε ένα μπλέντερ υγροποιήστε το ginger μαζί με μια κούπα νερού για τρία λεπτά. Σουρώστε τον χυμό σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε τον πολτό ginger πίσω στο μπλέντερ, προσθέστε μισή ακόμη κούπα νερού και υγροποιήστε και πάλι. Σουρώστε ξανά προσθέτοντας το υγρό στο ίδιο μπολ. Μεταφέρετε και πάλι το ginger που δεν έχει υγροποιηθεί στο μπλέντερ, προσθέστε την υπόλοιπη μισή κούπα νερού, ανακατέψτε ξανά και προσθέστε πάλι στο υγρό του μπολ. Πιέστε το στερεό που έχει απομείνει με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να βγάλει όσο περισσότερο υγρό γίνεται.

2. Πετάξτε τα στερεά που έχουν απομείνει και καθαρίστε το μπλέντερ. Ρίξτε το υγρό που έχετε συγκεντρώσει στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λάιμ και το γλυκαντικό και λίγη σόδα. Αναμείξτε για 30 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε την γλυκύτητα του μείγματος. Αν δεν σας φαίνεται αρκετά γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμη γλυκαντικό μέχρι να φτάσει το επιθυμητό σε εσάς αποτέλεσμα.

3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Μπορείτε να το διατηρήσετε εκεί για έως τρεις εβδομάδες. Πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε και προσθέστε λίγες σταγόνες φρέσκου λάιμ. Μπορείτε να το διακοσμήστε και με ένα φυλλαράκι μέντας.

WOMANNOW.GR LOVES...