Μια χαρούμενη οικογένεια είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξη ενός παιδιού που τ΄αποτελέσματα φαίνονται τόσο κατά τη διαρκεια της παιδικής ηλικίας όσο και πολύ αργότερα...
Είναι δύσκολο στις μέρες της οικονομικής κρίσης όπου τα προβλήματα και η πίεση από τις υποχρεώσεις είναι πολλές
, το περιβάλλον στο σπίτι να είναι μονίμως χαρούμενο, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε, όσο πιο συχνά, όσο πιο πολύ μπορούμε. Για τα παιδιά μας!
Τα παιδιά χρειάζονται ασφάλεια, να νιώθουν προστατευμένα και γονείς δυνατούς κι έτοιμους να τα οδηγήσουν στον μεγάλο υπέροχο κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ
1. Τα παιδιά σαν σφουγγάρια μιμούνται συμπεριφορές, συνήθειες και τον τρόπο ζωής. Ήδη θα έχετε διαπιστώσει πως επαναλαμβάνουν φράσεις ή κάνουν κινήσεις που μοιάζουν πολύ με τις δικές σας. Αν φωνάζετε, το ίδιο θα κάνει και το παιδί σας. Αν μιλάτε ήρεμα, επίσης. Οι γονείς για ένα παιδί μοιάζουν με Θεούς. Να θυμάστε λοιπόν πως ένα ήρεμο, χαρούμενο περιβάλλον θα βοηθήσει ένα παιδί ν΄ανθίσει και να γίνει μια ισορροπημένη προσωπικότητα κι εν συνεχεία ένας ολοκληρωμένος ενήλικας.
2. Έχει αποδειχθεί πως ευτυχισμένοι ενήλικες είναι αυτοί έζησαν την παιδική τους ηλικία σε ένα ήρεμο, χαρούμενο περιβάλλον, σε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και μάλιστα πετυχαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους τους στόχους που βάζουν. Γίνετε λοιπόν οι γονείς που θα θέλατε να είχατε ( είτε είχατε, είτε όχι). Που στηρίζουν τα παιδιά και στα εύκολα και στα δύσκολα. Που είναι πάντα κοντά τους, χωρίς εντάσεις, νεύρα κι επικριτικά σχόλια.
3. Όταν γινόμαστε γονείς, δεν παύουμε να έχουμε προβλήματα, κάθε άλλο. Όμως πάντα πρέπει να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να επικοινωνούμε τα προβλήματά μας στα παιδιά γιατί πληγώνονται. Μια παιδική ηλικία σε ένα περιβάλλον με ασταθή συναισθηματική συμπεριφορά, με γονείς που τσακώνονται και η ένταση στο σπίτι είναι διάχυτη, μπορεί να είναι η αιτία για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που εκδηλώνονται αργότερα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
4. Οι παραδόσεις δημιουργούν ένα γερό δέσιμο στην οικογένεια και το παιδί νιώθει συναισθηματικά ασφαλές. Όταν εννοούμε παραδόσεις, μιλάμε γι αυτές που η κάθε οικογένεια έχει. Όπως για παράδειγμα το να τρώνε μαζί όλοι με τη γιαγιά και τον παππού κάθε Κυριακή ή στις γιορτές να έχουν συγκεκριμένες συνήθειες.
5. Οι γονείς είναι και ζευγάρι. Κι έχουν διαφορές μεταξύ τους. Μην το κάνετε όμως μπροστά στα παιδιά σας. Προσπαθήστε να συνεννοηθείτε με τον σύντροφό σας όταν έχετε να λύσετε διαφορές να το κάνετε όταν τα παιδιά θα κοιμηθούν ή πηγαίνετε έξω. Τραυματίζονται πολύ τα παιδιά όταν ακούν τους γονείς τους να μαλώνουν. Νιώθουν υπεύθυνα.
Το να δημιουργήσει κανείς μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει καθημερινή δουλειά. Όμως γνωρίζοντας πως αυτό κάνει καλό στα παιδιά μας, τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ