Γιατί το "Happy day" στον ALPHA είναι η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή

Γιατί το "Happy day"  στον ALPHA είναι η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή

Το "Happy day", του ALPHA με την Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι φρέσκo, κεφάτo, χαλαρό και κάνει κάθε μερά πολύ εντυπωσιακά νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης. Φθάνουν όμως αυτά τα στοιχεία για να έχει γίνει η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή στην ελληνική  τηλεόραση; Προφανώς και όχι, είναι όμως βασικά συστατικά της επιτυχίας! 

Την Τρίτη ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή με την ιδιότητα μου ως δημοσιογράφου και ως διευθύντριας του womannow.gr κι έγινα για τρεις ώρες κι εγώ μέρος της παρέας. Έζησα από μέσα λοιπόν την εκπομπή και πλέον μπορώ να γράψω γιατί πιστεύω πως το happy day είναι πραγματικά η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή, με διαφορά! 

Ξεπερνάμε τα κλισέ, ότι όλοι μας κουραστήκαμε από την "βαριά" ενημέρωση και λέω κλισέ, γιατί κι άλλες εκπομπές προσπάθησαν να κάνουν κάτι ανάλογο και χαλαρό, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Θεματολογία χαλαρή, επίκαιρη με μικρές δόσεις ενημέρωσης ( στο ημίωρο με τον Δήμο Βερύκιο) που δεν σε κουράζει, δε σ΄ενοχλεί, σφιχτή μεν (για να μην κάνει κοιλιά) όχι όμως ασφυκτική (κάθε ένα λεπτό αλλάζουμε θέμα) που αφήνει τους παρουσιαστές να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις τους, να κάνουν και τ΄αστεία τους ( γιατί και μεταξύ τους περνάνε καλά, ταιριάζουν κι αυτό φαίνεται) και γενικά να μιλάνε σαν άνθρωποι και δε σου μεταφέρουν το άγχος, να μην ξεπεράσουν τον χρόνο της σκαλέτας. Η γνώση της αρχισυντάκτριας και η χημεία της με την Σταματίνα, είναι κλειδί σε αυτό!

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι ζεστή, ανθρώπινη, οικεία και πολύ έξυπνη. Είναι η κεντρική παρουσιάστρια και δεν έχει την αγωνία να το αποδείξει. Το ξέρει, συντονίζει με φοβερή μαεστρία το πάνελ, τις συνδέσεις, τα θέματα, δίνει απλόχερα τον λόγο στους συνεργάτες της, τους υποστηρίζει, τους "ανεβάζει". Έχει χιούμορ και δέχεται και αστεία. Το έχω εντοπίσει στα βιντεάκια που φτιάχνει στο τέλος κάθε εβδομάδας ο Βασίλης Γρηγορόπουλος και πολλές φορές βάζει αποσπάσματα δικά της, που έχουν πολλή πλάκα κι εκείνη ξεκαρδίζεται στα γέλια. Αυτό δεν το κάνουν πολλές παρουσιάστριες και κατά την ταπεινή μου γνώμη, χάνουν! Είναι καταπληκτική οικοδέσποινα, σας το λέω από την εμπειρία μου, σε βάζει στο σπίτι της (το πλατώ της) με μεγάλη φροντίδα και ζεστασιά, σε περιποιείται και σου μιλάει σα να σε κερνάει σοκολατάκια. Το γεγονός ότι δεν αγχώνεται, είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της επιτυχίας. Έχει αυτοπεποίθηση, έχει δουλέψει πολύ για να φθάσει ως εδώ και συνεχίζει να δουλεύει. Για το ότι είναι πολύ όμορφη και με τρελό σώμα, αυτό δεν περιμένετε από μένα να σας το πω, φαίνεται. Και το αναφέρω γιατί για τηλεόραση μιλάμε, όχι για ραδιόφωνο.   

Γιατί το "Happy day"  στον ALPHA είναι η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή

Η Ελένη Τσολάκη θα μπορούσε να είναι ρόλος. Δεν φανταζόμουν πως υπάρχει άνθρωπος που μπορεί στις 8 το πρωί (κι έχοντας ξυπνήσει από τις 6) αυθόρμητα να χορεύει, να τραγουδάει και να ξεσηκώνει τον κόσμο. Πίστευα πως το κάνει επειδή είναι η δουλειά της. Θεμιτό κι απόλυτα επαγγελματικό κι αυτό. Η Ελένη όμως ΔΕΝ είναι ρόλος. Η Ελένη ΔΕΝ το κάνει αυτό επιτηδευμένα. Η Ελένη είναι αυτό που βλέπουμε. Σας κάνει εντύπωση, το ξέρω. Συναντηθήκαμε πριν από την εκπομπή στο μακιγιάζ... Πρέπει να ήταν 7.30 το πρωί. Δεν γνωριζόμασταν. Έπεσε στην αγκαλιά μου, με άρπαξε, με φίλησε και μου μιλούσε με το πιο πλατύ χαμόγελο του κόσμου. Όταν η εκπομπή ξεκίνησε, χόρευε. Την έβλεπες και χαμογελούσες! Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, έλεγε την γνώμη της γι αυτά που ήξερε, ρωτούσε γι αυτά που δεν ήξερε, σίγουρα πάντως δεν προσπαθούσε να πείσει κανέναν ότι ξέρει τα πάντα. Ξεδίπλωνε την προσωπικότητά της, χωρίς να κάνει φασαρία για ν΄ακουστεί.  

Ο Δημήτρης Παπανώτας είναι αυθόρμητος, παρορμητικός, χειμαρρώδης, με καυστική ατάκα όπου χρειάζεται, με το σχόλιο που θες ν΄ακούσεις σε μια τέτοια εκπομπή και γενικά στην τηλεόραση, είναι διαβασμένος κι ακόμη και το γεγονός ότι προβάλει αυτό που είναι, χωρίς να το παίζει πιο γλυκός, πιο καλός, πιο... συμπαθής, σε κερδίζει. Κάνει κι αυτός χρόοοονια τηλεόραση, ξέρει τι θέλει το μέσον κι έχει χιούμορ. Η παρατηρητικότητά του στο βίντεο που έπαιξαν στην συγκεκριμένη εκπομπή όπου ήμουν, με τη Τζούλι Μασσίνο που δεν ξέρει καλά ελληνικά και θέλοντας να πει πως ο τάδε κάνει τα πάντα, είπε πως κάνει ΤΟ πάντα, μάς έκανε όλους να γελάμε νευρικά για μισή ώρα! 

Τον Κώστα Φραγκολιά τον γνώρισα κι αυτόν στο μακιγιάζ. Νομίζω πως νύσταζε πολύ (για μένα αυτό είναι το φυσιολογικό). Δεν ξέρω αν είπαμε κάτι περισσότερο από "καλημέρα" κι αυτό με δυσκολία. Μπήκε στην εκπομπή χωρίς να μιλάει πολύ το πρώτο ημίωρο, αλλά μόλις πήρε τον χρόνο του (και ήπιο όλο τον καφέ του) ήταν τόσο ευχάριστος, έκανε έξυπνες παρατηρήσεις, περνούσε καλά και το μετέδιδε. Μιλούσε με ενθουσιασμό, έκανε αστεία κι άρπαζε από τα θέματα τα σημεία που αφορούσαν στις... σχέσεις, για να μιλήσει για τον άντρα κυνηγό και τις γυναίκες. Αυτό αρέσει πολύ στο γυναικείο κοινό, μαζί φυσικά με την εξωτερική του εμφάνιση και τον αυτοσαρκασμό του, που σπάνια τον συναντάμε στους "ωραίους" της τηλεόρασης. 

Γιατί το "Happy day"  στον ALPHA είναι η πιο πετυχημένη πρωινή εκπομπή

Δε μπορώ να γράψω για όλους τους συντελεστές της εκπομπής, ο Δήμος Βερύκιος είναι από μόνος του μια εκπομπή, σε ένα one man show που το απολαμβάνει και την Σταματίνα να προσπαθεί με ευγενικό τρόπο και απίθανες εκφράσεις στο πρόσωπο, να τον "επαναφέρει στην τάξη" όταν εκείνος τα "χώνει" ακόμη και στον χορηγό της εκπομπής!  

Δε μ΄αρέσουν οι αγιογραφίες, όλ΄αυτά τα κείμενα με τα φοβερά λόγια που αναρωτιέσαι κάποια στιγμή αν όντως τα πιστεύει αυτός που τα γράφει ή απλώς... θέλει να τα έχει καλά μ΄αυτούς με τους οποίους ασχολείται και γι αυτό τον λόγο προσπάθησα να βρω λάθη, στοιχεία που δεν μ΄αρέσουν. Δε βρήκα... Τι να πω ψέματα; Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ίσως κάποια εσωτερικά αστεία, θα έπρεπε να τελειώνουν λίγο πιο γρήγορα, ή κάποια σχόλια σε ρεπορτάζ να διαρκούν 15 δευτερόλεπτα λιγότερο, όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλώς για να σχολιαστούν περισσότερα θέματα. Όμως έτσι, ίσως χανόταν όλο αυτό στο οποίο στηρίζεται η εκπομπή αυτή! Η παρέα, η αλήθεια της και η χαλαρότητά της... Γιατί αυτή είναι η παρέα που θα ήθελες να έχεις, που θα περνούσες τέλεια να πας να φας μαζί τους μια μέρα. Και τότε, γύρω από ένα τραπέζι, δεν θα σκεφτόσουν ούτε τα δευτερόλεπτα, ούτε τίποτα. Παρά μόνο να περάσεις καλά! 

Φωτό 2,3: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και όλοι οι συντελεστές της εκπομπής με την διευθύντρια του womannow.gr Ελευθερία Γεωργάκαινα

Θέλετε κι άλλα νέα; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα έχουμε κάτι που σας ενδιαφέρει!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...