Φτιάξτε σπιτικό λιμοντσέλο

779f85f9f30b5232b7108e9d9faa1c13Πώς φτιάχνεται το λιμοντσέλο; Αυτό το υπέροχο λεμονάτο χωνευτικό ποτό, που είναι ο,τι πρέπει μετά από ένα ωραίο δείπνο. Αν μάλιστα το έχει φτιάξει και η οικοδέσποινα με τα χεράκια της, εντάξει, παίρνει αμέσως "άριστα", έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε λομοντσέλο, απλώς έχουμε συνηθίσει να το αγοράζουμε και δεν σκεφτήκαμε πώς θα κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνες αυτό το λικέρ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 λίτρο βότκα, ή τσίπουρο ή ρακή
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Πώς φτιάχνεται το λιμοντσέλο:

  1. Βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες από τα λεμόνια αφού τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε γιάλινο μπολ με καπάκι. Ρίχνουμε τη βότκα, το τσίπουρο ή τη ρακή κι αφήνουμε το μείγμα για μερικές μέρες σε μέρος σκοτεινό.
  2. Όταν περάσουν οι μέρες λοιπόν, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σιρόπι στο γιάλινο μπολ όπου έχουμε τις φλούδες του λεμονιού με το αλκοολούχο ποτό.
  4. Το αφήνουμε και πάλι μερικές μέρες, να ωριμάσει, το σουρώνουμε και είναι έτοιμο!

Το λιμοντσέλο σερβίρεται κρύο, σε μικρά ποτηράκια- σφηνάκια. Βάλτε σ΄ένα δίσκο τα ποτηράκια σας και σε μια σαμπανιέρα γεμάτη πάγο το λιμοντσέλο σας και προσφέρετέ το στους καλεσμένους σας μαζί με τα γλυκά

WOMANNOW.GR LOVES...