Φτιάξτε μόνη σας φυσική πλαστελίνη για τα παιδιά σας σε 5΄

Η πλαστελίνη είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά των παιδιών. Με την πλαστελίνη φτιάχνουν πρωτότυπες συνταγές, καταπληκτικά σπίτια, ανθρώπους με χρώματα που πηγαίνουν σε μέρη μαγικά μαζί μ΄εκείνα και τόσα άλλα που αφήνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών μας, ελεύθερη! Αν σκέκεστε διστακτική μπροστά στις πλαστελίνες του εμπορίου, αμφισβητώντας τα υλικά που περιέχουν, εμείς βρήκαμε μια συνταγή για χειροποίητη πλαστελίνη, που «κρατάει», δεν αλλάζει η υφή του σε σύντομο χρονικό διάστημα και την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές τάπερ για όσο καιρό θέλουμε. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε κι έπειτα αφήστε τα παιδιά σας με τις ώρες να ευχαριστηθούν το παιχνίδι τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 30 ΘΕΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη φυσική πλαστελίνη

  • 2 κούπες αλεύρι.
  • 1/2 κούπα αλάτι.
  • 2 κουταλιές της σούπας ξινό (θα το βρείτε στα μπαχαρικά). Πρόκειται για το κιτρικό οξύ, είναι φυσικό συντηρητικό, οι γιαγιάδες μας το χρησιμοποιούν σε τουρσιά και μαρμελάδες και είναι σε μορφή λευκής σκόνης.
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ.
  • 1 1/2 κούπα ζεστό νερό.
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΗΣΥΧΑ

Πώς θα ετοιμάσουμε τη φυσική πλαστελίνη

  1. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  2. Θα χρειαστεί να ζυμώνετε αρκετά μέχρι να γίνει μαλακή σαν Play Doh. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία με το μικρό σας και θα το ευχαριστηθείτε κι οι δυο. 
  3. Αν κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.
  4. Χωρίστε τη σε διάφορα μέρη, ώστε να ετοιμάσετε πλαστελίνες σε πολλά χρώματα. Να θυμάστε πως μια δυο σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής είναι αρκετές για ένα παλ χρώμα. Όσο πιο πολύ προσθέτετε, τόσο πιο έντονο γίνεται το χρώμα.

Καλή διασκέδαση και απίθανες κατασκευές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Από τη Μαρία Γεωργάκαινα

WOMANNOW.GR LOVES...