Φτιάξτε μόνη σας εύκολα σοκολατάκια τρούφες

b69872fca03b69a6ab84b9f58c581776Λαχταριστά μικρά σοκολατάκια με επικάλυψη ξηρών καρπών, σκόνης κακάο ή πολύχρωμης τρούφας, είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Μήπως να τα κάνετε σήμερα κιόλας;

Τι χρειάζεστε: 

  • 350 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • λικέρ grand marnier ή amaretto,  αμύγδαλα (προαιρετικά κανέλα)
  • Για την επικάλυψη: φιστίκια , σκόνη κακάο.

Τι κάνετε:  

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μαζί με το λικέρ, την κανέλα και τα αμύγδαλα.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσοχή μην βράσει, βγάλτε το από τη φωτιά.
  3. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για δυο τρεις ώρες. Αν δείτε πως η σοκολάτα έχει και πάλι σκληρύνει, απλώς αφήστε την μετά το πέρας του χρόνου στην κουζίνα σε θερμοκρασία δωματίου και μη φοβάστε, θα μαλακώσει αμέσως.
  5. Αναμείξτε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και μ΄ενα κουταλάκι αρχίστε να παίρνετε το υλικό και να φτιάχνετε μικρά μπαλάκια που θα τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα.
  6. Κυλίστε μετά τα σοκολατάκια στην επικάλυψη της επιλογής σας και είναι έτοιμα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μη χάνετε νέα για την κουζίνα σας, το ντύσιμο, το μακιγιάζ και τις σχέσεις σας!

WOMANNOW.GR LOVES...