Φτιάξτε λαχταριστές μπάρες κόκκινης κολοκυθας

0b86a30969d59f75996b7ea14945891dΑισθάνεστε πως ήρθε η ώρα να συστήσετε στον ουρανίσκο σας κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο; Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή που θα μείνει αξέχαστη τόσο σε εσάς όσο και σε όσους τη δοκιμάσουν. Για τις μαμάδες είναι μια πολύ καλή ιδέα, για κολατσιό στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΙΑΤΩΝ

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ κούπα βρώμη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καφέ ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ανάλατο λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Για τη γέμιση:

  • 1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 κούπας καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλιάς του γλυκού τζίντζερ
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 μεγάλος κρόκος αβγού
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 1/4 κούπα πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα
  • 1/3 κούπας γάλα εβαπορέ
  • λίγες σταφίδες κι αμύγδαλα μέσα στη γέμιση (προαιρετικά)
  • σαντιγί και κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

pumpkin-pie-crumb-barsΠώς θα το φτιάξετε:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι και τη σόδα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη και μισή κούπα καφέ ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβόλοι.
  • Συνεχίστε προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Βάλτε το μισό από το μείγμα σε ένα ταψί 20 επί 20 εκατοστών, το οποίο το έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το 1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη, το 1/4 κούπας καφέ ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
  • Προσθέστε το αβγό, τον κρόκο, και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια βάλτε την κολοκύθα και μετά το γάλα.
  • Ρίξτε το μείγμα στην ψημένη ποσότητα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
  • Μετά απομακρύνετε από το φούρνο και ρίξτε στην κορυφή την άλλη μισή ποσότητα μείγματος σπάζοντάς την σε μικρά κομμάτια.
  • Ψήστε για ακόμη 20-25 λεπτά μέχρι το επάνω μέρος να πάρει χρυσαφί χρώμα και το κέντρο να ζουλιέται ελαφρά.
  • Απομακρύνετε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα αν θέλετε. Κόψτε το σε τετράγωνα και σερβίρετε με κρέμα ή με λίγη κανέλα αν θέλετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

WOMANNOW.GR LOVES...